Tour de France door Zuid Holland

03-07-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid | persbericht

Komende zondag rijdt de Tour vanaf Utrecht via Rotterdam naar Neeltje Jans op de Oosterscheldekering. Weggebruikers moeten rekening houden met extra drukte op de snelwegen vanwege de Tour de France, het begin van de schoolvakanties in Noord-Nederland en verkeer richting de kust.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan door de website vanAnaarBeter te raadplegen. Houd actuele verkeersinformatie in de gaten en volg onderweg de omleidingsroutes die worden aangegeven. Langere reistijden zijn zeer waarschijnlijk dus neem vanwege de verwachte hitte voldoende water mee.

Advies voor wielerliefhebbers

Zondag rijdt het Tourpeloton van Utrecht via Rotterdam naar het eiland Neeltje Jans (Oosterscheldekering) in Zeeland. Wielerfans zijn welkom bij de start in Utrecht, langs het parcours en bij de finish. Door het wielerspektakel zal het op de snelwegen en ook op de gemeentelijke en provinciale wegen druk zijn. Raadpleeg vooraf relevante sites van provincie en gemeente waar u de Tour live wilt bijwonen. In Zeeland zijn parkeerterreinen op Neeltje Jans en de Brouwersdam. De capaciteit van die parkeerplaatsen is beperkt. Bezoekers moeten vooral na afloop van de 2e etappe rekening houden met vertraging. Bekijk ook de kaart Parkeren in Zeeland tijdens de Tour (PDF, 669 kB) .

Tijdelijke afsluitingen

De route van de 2e etappe, waaronder een deel van de N57 in Zuid-Holland en Zeeland, is zondag tijdelijk afgesloten. Ook zijn de op- en afritten van snelwegen die het parcours kruisen enkele uren dicht. Zie ook de kaart Afsluitingen Tour de France zondag 5 juli (PDF, 671.5 kB) .

De Oosterscheldekering gaat vanaf zondag 0.00 dicht voor opbouw van de finishlocatie op Neeltje Jans. De finish is wel bereikbaar voor wielerfans. Vanuit Schouwen-Duiveland te voet of met de fiets en vanuit Noord-Beveland ook met de auto naar de parkeerplaats op Neeltje Jans.

Advies voor scheepvaart

Diverse bruggen en sluizen zijn tijdens de Tour de France gestremd voor de scheepvaart. Zo zijn de Spijkenisserbrug en de Goereese sluis bij de Haringvliet zondag 5 juli tijdelijk gestremd om doorgang te geven aan de wielrenners.

Voor meer informatie welke bruggen en sluizen tijdelijk zijn gestremd kijk op de website Vaarweginformatie.nl.

Deltawerken tijdens de Tour in de schijnwerpers

Het peloton passeert aanstaande zondag o.a. het laagste punt van Nederland bij Nieuwerkerk aan den IJssel (6,74 meter beneden N.A.P) en rijdt langs en over een aantal belangrijke Deltawerken in Zuid Holland en Zeeland.

De Hollandse IJsselkering, de Hartelkering, de Haringvlietsluizen, de Brouwersdam en de Oosterscheldekering laten zondag de hele wereld zien hoe zij ons land beschermen tegen overstromingen. De Haringvlietsluizen, de Brouwersdam en de Oosterscheldekering zijn voor deze gelegenheid een maand lang gehuld in een gele trui met de prikkelende tekst "Water you thinking? en "Bring in the Dutch"!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Advies voor Tourfans en overige weggebruikers en vanAnaarBeter.