Verkeershinder op snelwegen blijft uit tijdens Tour de France

05-07-2015 - Op beide Tour-dagen is verkeershinder op de snelwegen uitgebleven. Door Rijkswaterstaat en de organisatie is uitvoerig gecommuniceerd over de bereikbaarheid met de auto. En dit heeft goed gewerkt: weggebruikers hebben de adviezen opgevolgd en zowel Utrecht als Neeltje Jans, de finishlocatie van de 2e etappe, waren goed bereikbaar.

Een enkel incident op de snelwegen heeft niet tot grote hinder geleid en ook de drukte door vakantie- en recreatieverkeer bleef dit weekend beperkt. Zaterdagochtend was het iets drukker dan gebruikelijk op de snelwegen maar nergens zorgde dit voor grote vertragingen. Zondag was een groot deel van de N57 afgesloten en waar het parcours de snelwegen kruiste, waren op- en afritten enkele uren dicht. Het verkeersbeeld op zondag was vergelijkbaar met een normale zondag en ook in de regio's Utrecht, Rotterdam en Zeeland bleef het rustig. Alleen in Zeeland hebben files gestaan door wielerliefhebbers die gelijktijdig weer huiswaarts keerden.

Wegen weer open

Het grootste deel van de N57 en alle op- en afritten op andere wegen zijn weer beschikbaar voor het verkeer. Naar verwachting is de afbouw van de finishlocatie zondagavond rond 22.00 uur gereed en gaat dan ook de N57 tussen Serooskerke en Neeltje Jans weer open.