Verbod op beregening uit Limburgse beken goed nageleefd


Verbod op beregening uit Limburgse beken goed nageleefd

7 juli 2015 Waterschap Peel en Maasvallei heeft vanaf donderdag 2 juli 12.00 uur een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater ingesteld. Er mag, behalve voor kapitaalintensieve gewassen, geen water uit beken worden gebruikt om te beregenen. Het verbod geldt zowel voor bedrijven als voor
particulieren. Het verbod is nodig om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voorraad te behouden voor de komende periode. Uit controles blijkt dat het verbod goed wordt nageleefd.
beregenen-kool.jpg

Handhavers van het waterschap controleren op de naleving van het onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater. Het ingestelde verbod wordt goed nageleefd. Tijdens de controles, die ook buiten kantooruren en in het weekend zijn uitgevoerd, zijn geen overtredingen geconstateerd. Bij constatering van
een overtreding zal een boete worden opgelegd. Het boetebedrag is landelijk vastgesteld en bedraagt voor particulieren EUR 550 en voor bedrijven EUR 1.500. Deze bedragen zijn zo hoog omdat sprake is van overtreding van regelgeving die is gesteld in verband met uitzonderlijke omstandigheden.



Ook vanuit de omgeving ontvangt het waterschap meldingen van mogelijke overtredingen.



Het waterschap blijft zowel binnen als buiten kantooruren controles uitoefenen op de naleving van het ingestelde onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater.