Resultaten onderzoek ondernemersklimaat


Vorige week discussieerden een groep van 30 ondernemers over de toekomst van onze Hilvarenbeekse economie. Tijdens deze avond zijn ook de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat wij deden naar het ondernemersklimaat.

80 ondernemers vulden de enquete in. Zij gaven aan de volgende punten belangrijk te vinden ten aanzien van het ondernemersklimaat:

1. Uitstraling en ruimtelijke kwaliteit van de omgeving
2. Imago dorp en regio
3. Veiligheid
4. Contact met gemeente

De ligging nabij uitvalswegen, het imago van het dorp en de regio en de ligging vlakbij leveranciers kwamen als positieve punten naar voren. Wat minder goed scoorde zijn de grondprijzen en de prijzen voor vastgoed, het startersbeleid van de gemeente en het parkeer- en verkeersbeleid. Drie
bedrijven gaven aan in de toekomst uit te willen breiden op onze bedrijventerreinen. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Het huidige ondernemersklimaat werd gewaardeerd met een 6,8.

Werkgroep

De werkgroep Economisch Actieplan, waarin de gemeente en lokale ondernemers zitten, gaat aan de slag met het opstellen van een economische visie. De informatie die zij kregen uit de discussies en het onderzoek verwerken zij hierin. Tijdens een tweede bijeenkomst wordt de visie aan de
ondernemers voorgelegd en wordt gekeken naar wat er nodig is om deze economische doelen te bereiken.

Meer weten?

Voor meer informatie of het volledige onderzoeksrapport kunt u contact opnemen met Suzanne Ouwerkerk, adviseur economie, (013) 505 8300.



Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden