Buitengewoon opsporingsambtenaren vanaf 10 juli in blauw op straat


Vanaf 10 juli zijn de BOA's nog meer herkenbaar op straat. Vanaf dan dragen zij de nieuwe uniformen die vanuit een landelijk initiatief van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten zijn aanbevolen.

Aanspreekpunt op straat

Het nieuwe uniform is afwijkend van het zwart-gele politie-uniform. Voor het BOA uniform is blauw de basiskleur. BOA's zijn op straat het eerste aanspreekpunt voor inwoners. Vragen of opmerkingen over overlast of aantasting van de leefbaarheid in de wijk zijn zaken die mensen direct met een
BOA kunnen bespreken.

Veiligheid en leefbaarheid

De BOA's hebben als doel om de veiligheid en leefbaarheid in Etten-Leur te vergroten en te bevorderen. Dit doen zij door de zaken aan te pakken waar burgers last van ondervinden. BOA's houden zich onder meer bezig met handhaving van de voorschriften van de Algemene Plaatselijke Verordening
(APV). Hierin staan allerlei voorschriften die regelen dat het voor iedereen prettig wonen, werken en recreeren is in Etten-Leur. De BOA's zien erop toe dat die voorschriften nageleefd worden. Daarnaast hebben de BOA's een dienstbare rol.

Door aan te sluiten bij het landelijk uniform zijn de BOA's nog meer herkenbaar op straat. Bewoners worden van harte uitgenodigd hun vragen met de BOA's te bespreken.