Herinrichting Burchtpad, gedeelte Martin Luther Kinglaan - Albert Sc..


Herinrichting Burchtpad, gedeelte Martin Luther Kinglaan - Albert Schweitzerlaan

Vorig jaar hebben leerlingen van obs De Kring gewerkt aan een klasseproject verkeer. Uit dit project werd duidelijk dat de verkeerssituatie op het Burchtpad bij de school als onoverzichtelijk en onveilig wordt beoordeeld.

Zoals eerder op andere delen van het Burchtpad al is uitgevoerd is besloten om de inrichting van het Burchtpad, voor het gedeelte tussen de Martin Luther Kinglaan en Albert Schweitzerlaan, ook aan te passen door aanleg van een verhoogd voetpad aan de zijde van de Heeswijkstraat. Hiermee
ontstaat er een scheiding tussen fietsen en voetgangers en krijgt ieder zijn eigen wegdeel.



Ook wordt bij deze werkzaamheden het kruispunt van het Burchtpad met de Martin Luther Kinglaan herstraat, waarbij de voorrangsituatie zo wordt gewijzigd dat fietsers op het Burchtpad voorrang krijgen op het verkeer op de Martin Luther Kinglaan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Lindeloof BV uit Hellevoetsluis.



Periode

De start van het werk is 6 juli en einddatum is 21 augustus 2015. Het merendeel van het werk wordt dus in de periode van de zomervakantie uitgevoerd, zodat er weinig hinder ontstaat voor het schoolverkeer. Wanneer nodig worden fietsers middels borden omgeleid.

Gedurende de bouwvak (3 t/m 14 augustus) is het Burchtpad beschikbaar voor het fietsers en voetgangers.



Herinrichting