Raad van toezicht WIJeindhoven benoemd


Publicatiedatum: 07 juli 2015
07 juli 2015 Benoeming van de raad van toezicht (RvT) voor de stichting WIJeindhoven.

Het college van B&W heeft ingestemd met de benoeming van de raad van toezicht (RvT) voor de stichting WIJeindhoven.

De raad van toezicht is unaniem voorgedragen door de selectiecommissie die bestond uit: wethouder Lenie Scholten, een directieraadslid van de gemeente Eindhoven, een bewoner van Eindhoven, een medewerkers van WIJeindhoven en iemand van het selectiebureau Castanho. Zij hebben uit de 80
sollicitanten een voorselectie gemaakt.

De raad van toezicht bestaat uit vijf leden en start per september 2015 met hun werkzaamheden als toezichthoudend orgaan, werkgever en sparringspartner van het bestuur van WIJeindhoven. Wethouder Lenie Scholten: "Ik ben er trots op dat we in korte tijd een aantal essentiele stappen voor
WIJeindhoven hebben verwezenlijkt. Na de oprichting van de stichting, het benoemen van Jeanny van den Berg als algemeen bestuurder en bestuursvoorzitter, zorgt het vaststellen van de raad van toezicht ervoor dat de stichting er klaar voor is om als zelfstandig orgaan te functioneren."

Wie is deze raad van toezicht?

De raad van toezicht bestaat uit vijf enthousiaste mensen die elkaar goed aanvullen en in het belang van de stad en haar inwoners aan de slag willen gaan.

* De heer Jos Kusters

Jos Kusters woont in Waalre en is voorzitter van het College van Bestuur ROC Leeuwenborgh. Hij heeft veel kennis van Eindhoven, de decentralisaties, governance en sturing van organisaties. Jos Kusters wordt de voorzitter van de raad van toezicht.

Jos Kusters

"Mijn betrokkenheid en interesse in WIJeindhoven is groot, met veel enthousiasme ga ik aan de slag om vanuit een toezicht houdende rol een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van WIJeindhoven in het belang van de inwoners van Eindhoven."

* Mevrouw Aline Zwierstra

Aline Zwierstra woont in Eindhoven en is bestuurder van woningcorporatie WonenBreburg. Ze is bekend met de Eindhovense politiek en wil zich graag inzetten voor de goede zaak.

Aline Zwierstra

"Mijn drijfveer is mensen gelijke kansen geven, of dat nu is via het toewijzen van een goede woning of het bieden van een passende opleiding of de juiste zorg/aandacht."

* De heer Rob Brekelmans

Rob Brekelmans woont in Vught en is gemeentesecretaris van de gemeente Binnenmaas. Hij heeft onder andere kennis op het gebied van organisatieontwikkelingen, het openbaar bestuur en juridische zaken.

Rob Brekelmans

"Ik doe mijn werk gepassioneerd, vitaal en energiek, waarbij ik steeds op zoek ben naar samenwerking die waarde toevoegt voor mens, samenleving, bestuur en organisatie."

* Mevrouw Ellen van Kroonenburg - Spuesens

Ellen van Kroonenburg woont in Eindhoven en is manager bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Haar kennis gaat voornamelijk uit naar de zorg, de ontwikkelingen in de eerste lijn, governance, bedrijfsvoering en HRM.

Ellen van Kroonenburg

"Mijn intrinsieke motivatie is een organisatie langdurig succesvol en onderscheidend laten zijn. Kwaliteit, flow, schittering, 'gezien worden', werk- en levensplezier voor een ieder, daar is het mij om te doen."

* De heer Bert-Jan Woertman

Bert-Jan woont in Eindhoven en is Marketing & Communicatie Directeur van de High Tech Campus in Eindhoven.

Bert-Jan Woertman

"Ik ben een enthousiaste netwerker, creatieve communicator en altijd op zoek naar kansen om waarde toe te voegen voor partners in mijn netwerk en dat van WIJeindhoven."

Het vice-voorzitterschap bepalen de leden onderling na hun eerste vergadering in september.

Nog voor de zomervakantie ontmoeten de WIJ-medewerkers Jeanny van den Berg en een aantal leden van de raad van toezicht.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.