Stichting Buurtwerk krachtig van start met jongerenwerk


Stichting Buurtwerk is per 1 juli van start gegaan als nieuwe aanbieder van het jongerenwerk in Zoetermeer. Met een nieuwe aanpak gericht op de mogelijkheden van jongeren en hun omgeving, gaan zij de komende tijd aan de slag.

Mariette van Leeuwen, wethouder Jeugd: 'De aanpak van stichting Buurtwerk is veelbelovend. Zij gaan uit van de talenten en mogelijkheden van jongeren. Het jongerenwerk gaat intensiever samenwerken met bijvoorbeeld sportverenigingen en het jongerenloket. Ook geven zij individuele en collectieve
begeleiding aan jongeren.'

Krachtgericht jongerenwerk

Als een jongere hulp nodig heeft, bundelt Stichting Buurtwerk de krachten van iedereen die rondom deze jongere staat. Stichting Buurtwerk verbindt school, werk, thuis en vrije tijd met elkaar en gaat uit van de kracht en mogelijkheden van de jongeren en hun omgeving zelf: Krachtgericht werken.
Stichting Buurtwerk gaat actief de wijken in en zoekt de jongeren op plaatsen waar ze al zijn. Ook worden jongeren aan het jongerenwerk gebonden als vrijwilliger. Voor tijdelijke projecten, of als vaste waarde in de wijk.

Wijkjongerenwerk en Streetwork

Iedere wijk krijgt een vaste jongerenwerker. Deze zet in op dromen, kansen en capaciteiten van jongeren, ondersteunt bij initiatieven weet ze toe te leiden naar vrijetijdsbesteding en hulp en zorg waar nodig. De jongerenwerker gaat de straat op, is op scholen te vinden, op hangplekken en op
speelvelden. Streetworkers werken door de hele stad en richten zich op overlastgevende en moeilijk bereikbare jongeren. Streetworkers bezoeken alle bekende hangplekken en ondernemen actie om de overlast op te lossen. Ook bieden zij jongerencoaching.

Volg het jongerenwerk op social media

Er volgt de komende twee weken een actie, het resultaat hiervan wordt zichtbaar via social media. Jongeren worden uitgenodigd hieraan mee te doen. Het jongerenwerk is te vinden via Facebook, Twitter en Instagram: JongerenwerkZM.