Bedrijven tevreden met woon- en leefomgeving


Bedrijven in het Groene Hart en de Zuid-Hollandse Delta zijn tevreden met de woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 50 bedrijven.

Buck Consultants International interviewde deze bedrijven in opdracht van de provincie Zuid-Holland. Zij vroegen de bedrijven naar aspecten van de leefomgeving die van belang zijn voor de huidige en toekomstige medewerkers, zoals woonomgeving en voorzieningen.

De geinterviewde bedrijven ervaren de eigen regio over het algemeen als een prettige werkomgeving in relatieve nabijheid van de stad. De bedrijven zijn positief over de beschikbaarheid van geschikte woningen, de aantrekkelijkheid van de leefomgeving en de aard en kwaliteit van voorzieningen.
Aandachtspunten zijn de kans op een geschikte baan en de bereikbaarheid van werklocaties. Goede bereikbaarheid en een nieuwe kennisintensieve economie zijn ook 2 van de prioriteiten uit het hoofdlijnenakkoord van het college van Gedeputeerde Staten.

Voor een sterke concurrerende regio is een aantrekkelijke leefomgeving van groot belang. Werkgevers willen een prettige woon- en leefomgeving, waar hun medewerkers graag willen wonen. Daarbij kunnen ontwikkelingen in de economie ertoe leiden dat de vraag naar woningen en voorzieningen door de
jaren heen verandert.

Dit onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek voor de Zuidvleugel: Schaal- en grensontkennende samenwerking voor een concurrerende regio.