Nieuwe kade in Dieren


Marleen Cornelissen

Vanaf dinsdag 14 juli kunnen (pendel)boten aanmeren aan de nieuwe kade in Dieren.

Vijf dorpen van de gemeente Rheden liggen aan de IJssel. Helaas was er tot voor kort geen goede aanlegmogelijkheid voor pendel- en rondvaartboten. Daar is nu verandering in gekomen.
Vanaf 14 juli bestaat de mogelijkheid om aan te leggen aan de nieuwe kade in Dieren Zuid.

Goed overleg

In overleg met omwonenden en Rijkswaterstaat is er een plan gemaakt voor deze aanlegkade. Een kade die goed aansluit op de bestaande wegen en zo min mogelijk overlast veroorzaakt.

Wethouder Nicole Olland: "Als wethouder Toerisme ben ik ontzettend blij met deze nieuwe kade in Dieren. Hierdoor kunnen nog meer toeristen genieten van het mooie Dieren en de prachtige IJssel. De boottocht, gecombineerd met de stroomtrein is een leuk evenement voor jong en oud. Ik hoop dat
deze kade ook een impuls betekent voor de horeca in het gezellige Dieren Zuid."

Het geheel is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning door de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling `Hier wordt geinvesteerd in uw toekomst!'.

Pendelboot

Van 14 juli tot en met 27 augustus, maken toeristische pendelboten vaartochten over de IJssel, Rijn en Waal. Er gaan 2 tochten heen en weer over de IJssel, van Arnhem en Zutphen en van Deventer naar Doesburg. Beide tochten maken een korte stop aan de nieuwe kade in Dieren zodat mensen aan of
van boord kunnen. Fietsen mogen mee aan boord van deze pendelboten. Meer informatie over de dagen, vaartijden en prijzen vindt u op www.gelderlandwaterkant.nl.

Veluwe IJssel Boemel

Het is ook mogelijk om de stoomtrein en de pendelboot te combineren in 1 arrangement. U kunt dan met de stoomtrein van Apeldoorn naar Dieren en vanaf daar verder met de pendelboot Zutphen, of andersom. Kijk voor meer informatie over deze unieke combinatie op www.stoomtrein.org.