Subsidieregeling breedband aangepast


Gepubliceerd op 7 juli 2015

De subsidieregeling voor breedbandinitiatieven in het buitengebied verandert. Het gaat hier om de zogenaamde witte gebieden; gebieden waar de markt geen breedband aanlegt. Met de nieuwe regeling wordt het voor regionale initiatieven eenvoudiger en goedkoper om breedbandnetwerken te realiseren
in het buitengebied.

Veranderingen

Voor grote projecten in het buitengebied staat de provincie garant voor de banklening en/of een subsidie van maximaal EUR 400,- per adres. Hierdoor wordt de financiering voor regionale initiatieven goedkoper en eenvoudiger. Nieuw in de subsidieregeling is een verplichte aanbetaling van EUR
100,- per deelnemend adres. Hiermee wordt het risico verkleind dat mensen hun toezegging tot deelname intrekken.

Daarnaast is er voor kleinere projecten een regeling in het leven geroepen op basis waarvan uitsluitend een subsidie van maximaal EUR400,- per adres wordt verleend.

Oprichting platform

Om de werkbelasting van regionale initiatieven te verkleinen, wordt er een platform opgericht door deze regionale initiatieven. Dit platform bundelt kennis en ontzorgt de initiatieven. Zo kunnen de initiatieven zich richten op het verkrijgen van nieuwe deelnemers. Bijkomend voordeel:
schaalgrootte en bundeling van krachten zijn belangrijke factoren in de gesprekken en/of onderhandelingen met de markt. Het bevordert de samenwerking met de markt. De provincie ondersteunt dit platform met een subsidie.

Informatie

Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op http://bit.ly/subsidiebreedband of kijk op www.overijssel.nl/breedband voor de ontwikkelingen rond breedband in Overijssel.