Winnaars textielactie bekend


7 juli 2015
Winnaars textielactie

Scholen en verenigingen kunnen textielafval inzamelen om dit te recyclen. Daar krijgen ze een vergoeding voor. De gemeente verdubbelt de opbrengst van de drie clubs of scholen die de meeste kilo's inzamelen.

Wethouder Berend de Vries deelde op 7 juli de cheques uit aan de winnaars van de 'textielactie voorjaar 2015'. 21 scholen en verenigingen deden aan deze actie mee. Ze zamelden 14.794 kilo textielafval in.

Prijswinnaars

De Koninklijke Harmonie MVC uit Udenhout haalde 3.521 kilo textiel op, wat ze de eerste plaats bezorgt en een geldbedrag van 1.760,50 euro. Op de tweede plaats staat handbalvereniging de White Demons uit Berkel-Enschot. De vereniging haalde 2.472 kilo textiel op en spekt daarmee de clubkas met
1.236 euro. Basisschool De Wichelroede uit Udenhout haalde 1.968 kilo op en krijgt 984,00 euro voor nieuwe materialen of activiteiten.

Goed voor milieu

Berend de Vries: "In Tilburg gaan we van afval naar grondstof. Textiel is zo'n grondstof, die erg goed is te recyclen en bovendien nog geld oplevert. Door mee te doen aan de textielactie werken scholen en verenigingen aan een beter milieu. Elke kilo ingezameld textiel zorgt namelijk voor 3,4
kilo minder CO2 uitstoot. En bovendien verdienen ze ook nog eens geld voor bijvoorbeeld nieuwe boeken, school- sporttoestellen, toernooien of een goed doel. Dat lijkt mij een win-win-situatie".

Meer informatie op de pagina afvalsoorten op deze website.