Veel verkeersdrukte rond Rotterdam door incidenten


7 juli 2015, 16:59

Tijdens de avondspits van dinsdag is er veel verkeersdrukte ontstaan rond Rotterdam. Dit was te wijten aan diverse incidenten.

Allereerst gebeurde er komende vanuit de richting Delft een aanrijding op de A4 naar Amsterdam. Op het knooppunt Prins Clausplein moesten daarom op de verbindingsweg naar de A12 richting Den Haag twee rijstroken worden afgesloten. Daardoor liep ook het verkeer op de A13 vanuit Rotterdam vast.

In die file gebeurde bij Delft-Noord een aanrijding waarbij de linkerrijstrook werd afgesloten. Op de vluchtstrook stond tevens een vrachtwagen. Of die bij de aanrijding betrokken was, is niet duidelijk. De file die toen ontstond was niet mals en reikte zelfs tot op de A20.

In het wegdek van de A4 richting Hoogvliet ontstond een gat in het wegdek waardoor de linker tunnelbuis van de Beneluxtunnel afgesloten werd. Door deze afsluiting was er voor het verkeer richting de Botlek nog maar 1 tunnelbuis over. Hierdoor kwam het verkeer op de A20, met name vanuit Hoek
van Holland ook weer muurvast te staan. Alsof het nog niet genoeg was, gebeurde er ook in die file een ongeval. Bij Vlaardingen is nu de linkerrijstrook afgesloten. Door de afsluiting is de file nog verder in lengte toegenomen en bedraagt de wachttijd maar liefst 40 minuten.

De files op de A13 beginnen nu af te nemen, want richting Den Haag zijn alle rijstroken weer vrij. De tunnelbuis van de Beneluxtunnel is zojuist tijdelijk vrijgegeven. De reparatie van het wegdek zal na 19.00 uur worden voortgezet en dan zal de tunnelbuis weer afgesloten worden.

Foto's 1 en 2: VID camera, foto 3: Richard Piening

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Foto: (c) Richard Piening