Werkzaamheden Utrechtseweg


Van maandag 13 juli tot en met zaterdag 22 augustus 2015 wordt er gewerkt aan de Utrechtseweg in Oosterbeek. De doorstroming en verkeersveiligheid worden aangepakt en de weg wordt klaargemaakt voor HOV: Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Arnhem en Wageningen. Uiteindelijk wordt het mooier en
beter, maar intussen is de weg in gedeelten afgesloten. Hoe zit het met de bereikbaarheid van Oosterbeek tijdens de werkzaamheden?

* Planning van de werkzaamheden
* Omleiding auto
* Omleiding fiets
* Omleiding openbaar vervoer
* Blijf op de hoogte

Planning van de werkzaamheden

Aannemer Van Haar heeft een planning gemaakt. Wellicht blijkt tijdens de werkzaamheden dat bepaalde wegvakken sneller klaar zijn. Afhankelijk van het type werkzaamheden zal de aannemer dan inlopen op de planning.

In onderstaande tabel staat wanneer welk gedeelte van de Utrechtseweg in Oosterbeek is afgesloten.

Wegvak Afgesloten Opmerkingen
Tussen zebra Raadhuisplein en Pastoor Bruggemanlaan 13 juli - 7 augustus 2015
Tussen Mariaweg en Stationsweg 20 juli - 14 augustus
Tussen Weverstraat en grens 30 km/uur-zone
Kruispunt Pastoor Bruggemanlaan
Tussen Pastoor Bruggemanlaan en Weverstraat 15 augustus - 22 augustus
Kruispunt Weverstraat
Kruispunt Julianaweg 19 augustus - 21 augustus Verkeer op Utrechtseweg kan om en om over 1 rijstrook doorrijden. Aansluiting Julianaweg is dicht.
Nabij bushalte Mariendaal 17 augustus - 21 augustus Verkeer op Utrechtseweg kan om en om over 1 rijstrook doorrijden.



OmleidingenGele pijl met daarin een poppetje met boodschappentassen.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Voor de omleidingen is het belangrijkste uitgangspunt dat het centrum van Oosterbeek altijd goed bereikbaar is. Wilt u naar het centrum van Oosterbeek volg dan omleidingsborden met het winkelend figuurtje erop. U komt dan uit op het
Raadhuisplein.

Omleiding auto

Bestemmingsverkeer centrum Oosterbeek



Vanuit Doorwerth

* Van maandag 13 tot en met zondag 19 juli 2015 is het Raadhuisplein via de normale route bereikbaar.
* Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2015 is er een omleiding via de Steijnweg en de Paul Krugerstraat. De extra reistijd is ongeveer 1 minuut.
* Van zaterdag 15 tot en met zaterdag 22 augustus 2015 is het Raadhuisplein weer via de normale route bereikbaar.

Vanuit Arnhem

* Van maandag 13 tot en met zondag 19 juli 2015 is het Raadhuisplein bereikbaar.
* Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2015 is er een omleiding (Oosterbeek laag). De extra reistijd is ongeveer 5 minuten.
* Van woensdag 15 juli tot en met zaterdag 22 augustus 2015 is er een andere omleiding (Oosterbeek hoog). De extra reistijd is ongeveer 2 minuten.

Werkzaamheden Utrechtseweg Arnhem

Ook de gemeente Arnhem werkt aan hun deel van de Utrechtseweg. Vanaf 20 juli 2015 is in Arnhem Onderlangs afgesloten. Tussen 3 en 28 augustus 2015 wordt ook de Utrechtseweg ter hoogte van de Oranjestraat en de Hulkesteinseweg afgesloten. Het verkeer van en naar Oosterbeek wordt aangeraden via
de Amsterdamseweg naar Arnhem te rijden.

Doorgaand verkeer

* Doorgaand verkeer richting Arnhem wordt omgeleid via de Valkenburglaan, Nico Bovenweg, Stationsweg, Dreijenseweg richting de Amsterdamseweg.
* Doorgaand verkeer richting Renkum wordt omgeleid via de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg, Benedendorpsweg, Oude Oosterbeekseweg en Van der Molenallee.

Omleiding fiets

Over het algemeen kunt u met de fiets in Oosterbeek langs het werkvak rijden. Mocht dat op bepaalde plekken of momenten toch niet mogelijk zijn, volg dan de speciale omleidingsroutes voor de fiets.

Tussen maandag 3 en vrijdag 28 augustus 2015 wordt ook de Utrechtseweg in Arnhem ter hoogte van de Oranjestraat en de Hulkesteinseweg afgesloten. Fietsers kunnen in Arnhem geen gebruik maken van het fietspad en worden met borden omgeleid.

Omleiding openbaar vervoer

Lijn 51 en 52

Lijn 51 rijdt de normale route. Lijn 52 (Wageningen-Arnhem) rijdt in beide richtingen via de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg, Benedendorpsweg en Van Borsselenweg. Vanaf de rotonde bij De Oude Herberg richting het westen (en vice versa) rijdt lijn 52 de normale route.

Wilt u naar het centrum van Oosterbeek? Dan kunt u, zowel vanuit Arnhem als vanuit Wageningen, bij kruispunt Julianaweg-Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg overstappen op een pendelbusje. Dat rijdt tussen dit punt en station Oosterbeek, en stopt ook bij het gemeentehuis.

Lijn 1

Lijn 1 (Oosterbeek-Velp) rijdt vanuit Arnhem niet verder dan de rotonde bij Tennet. Passagiers vanuit Arnhem wordt geadviseerd lijn 51 of 52 te nemen en om dan bij de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg op een pendelbusje over te stappen.

Buurtbus

De buurtbus rijdt dezelfde route als anders en volgt waar nodig de omleidingen. Er komt tijdelijk een extra halte aan het Raadhuisplein (ter hoogte van de ABN Amro).

Blijf op de hoogte

Omwonenden hebben de 1e nieuwsbrief over de werkzaamheden Utrechtseweg (pdf, 3,2 MB) inmiddels ontvangen. Tijdens de werkzaamheden overleggen wij dagelijks met de aannemer over de voortgang van de werkzaamheden. Wanneer er wijzigingen zijn, plaatsen wij deze informatie op deze website.

Wilt u per e-mail geattendeerd worden op wijzigingen? Stuur dan een mail naar p.jansen@renkum.nl met als onderwerp `Nieuwsbrief HOV'. Wanneer wij een wijziging plaatsen op de website, ontvangt u een bericht.

Als u vragen heeft over de uitvoering neem dan contact op met:

Uitvoerder van aannemer Van de Haar:

* tot en met 30 juli en vanaf 11 augustus: de heer T. van Roekel, (06) 51 98 97 62;
* van 31 juli t/m 10 augustus: de heer G. van de Bruinhorst, (06) 51 98 97 65.

Directie namens de gemeente, Evers adviesburo:

* tot en met 22 juli en vanaf 8 augustus: de heer S. Spelt, (06) 20 01 68 35;
* van 23 juli t/m 7 augustus: de heer K. Knol, (06) 20 94 05 85.

Voor algemene vragen over het project kunt u de gemeente e-mailen: doorstroming@renkum.nl.