Huisbazen van studenten onder de loep


07-07-2015 Huisbazen van studenten onder de loep

Gemiddeld zijn studentenkamers zeven euro per vierkante meter duurder dan andere kamers. Zijn studenten goede business? En wie verdient hier het meest aan? Dat onderzoekt Yournalism, een online platform voor onderzoeksjournalistiek, samen met bladen van universiteiten en hogescholen.

De enquete van 'Het grote studentenkamer onderzoek' is inmiddels bij universiteiten en hogescholen in heel Nederland verspreid. Aanleiding voor het onderzoek naar de markt voor studentenwoningen, is dat studentenkamers zo duur zijn, zeker in de grote studentensteden.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/Studentencampuscontracten_Uilenstede_JR.jpg'Wie er arm van blijft, is duidelijk, maar wie loopt er eigenlijk binnen over de rug van de student?', vraagt Yournalism zich af. Het online magazine wil, in samenwerking met de hogeschool- en universiteitsbladen van de
grote studentensteden, het huisbazen imperium van huisjesmelkers, studentenhuisvesters en vastgoedontwikkelaars in kaart brengen. En berekenen wat zij verdienen aan een studentenkamer.

Uitbuiting op de woningmarkt

\\015Worden studenten soms uitgebuit? Op 1 januari 2015 is er een nieuw maatregelenpakket tegen uitbuiting op de woningmarkt ingevoerd. Maar hebben deze wetten wel effect en merkt de student hier iets van?

Crowdfunding

De onderzoekers hebben wel wat hulp nodig bij hun onderzoek. Yournalism werkt met crowdfunding en crowdsourcing en heeft EUR 1500,- nodig om het onderzoek te kunnen volbrengen. Dat bedrag is nog niet bij elkaar. En studenten, kamerbewoners, kamerzoekenden (en alles daar tussenin) worden
opgeroepen om de enquete over hun huisbaas (vijf minuten) in te vullen en verder te verspreiden.

Link naar de enquete op yournalism.nl

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond