Feestelijke opening 50ste Drentse Fiets4Daagse

Persbericht

Assen, 4 juni 2015

Feestelijke opening 50ste Drentse Fiets4Daagse

Dit jaar wordt voor de vijftigste keer de Drentse Fiets4Daagse gehouden. In 1966 ging op het TT-circuit in Assen de eerste Drentse Rijwielvierdaagse van start met ongeveer 300 deelnemers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement met meerdere startplaatsen waar zo’n 15.000 mensen jaarlijks met veel plezier aan mee doen.

De jubileumeditie wordt maandagavond 6 juli officieel geopend in de Bonte Wever in Assen. Annette Timmer presenteert een feestelijk programma met de fiets in de hoofdrol. Net als bij het 25-jarig jubileum speelt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bijzonder is de combinatie met Ellen ten Damme. De zangeres groeide op in Drenthe en bewaart goed herinneringen aan haar jeugdjaren hier. Verder zal Biketrial atleet Rick Koekoek uit Erica zijn kunsten vertonen. Hij won het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Biketrial in 2014 en een jaar eerder behaalde hij een bronzen medaille op het Europees kampioenschap. De wereldberoemde DJ Don Diablo heeft onlangs een videoclip met de stuntman opgenomen.

Het openingsprogramma is van 19.30 – 21.15 uur. Deelnemers van de Drentse Fiets4Daagse kunnen maandag een gratis toegangskaart ophalen bij het secretariaat in hun startplaats of ’s avonds bij De Bonte Wever. Voor meer info zie www.fiets4daagse.nl.

De voorinschrijving loopt voorspoedig, een toename van 30% ten opzichte van vorig jaar. Tot 15 juni a.s. is het nog mogelijk om tegen een voordelig tarief in te schrijven! De Fiets4Daagse wordt gehouden van 7 t/m 10 juli.