Betaalproblemen voorkomen door een creditcard mee te nemen

Amsterdam, 7-7-2015 - Consumenten zullen de komende maanden tijdens hun vakantie ongetwijfeld ongewone betalingsverrichtingen tegenkomen. Om ongemakkelijke situaties of soms zelfs problemen te vermijden doet men er verstandig aan om een geldige creditcard mee te nemen.

Pinpas vaak onhandig

In veel Europese landen kan er niet zomaar met de pinpas betaald worden. Vaak heeft men ook een legitimatiebewijs nodig als bewijs van kaarthouderschap of wordt de pinpas ueberhaupt niet geaccepteerd, zoals in winkels of restaurants. Gaat men op reis buiten Europa? Dan is het raadzaam om de internationale betaalfunctie in te laten schakelen door de bank, want deze staat vaak standaard uit om fraude te voorkomen.

Cash de oplossing?

Indien er een reis naar Griekenland in het verschiet ligt, wordt absoluut aangeraden om voldoende cash mee te nemen, verspreid over uw bagage. Gezien de ontwikkelingen daar is het maar de vraag of er contant geld kan worden opgenomen, ondanks de belofte van de Griekse regering dat toeristen kunnen pinnen. Voor andere landen geldt dat cash wel een goedkope oplossing kan zijn, tenzij er ter plaatse hoge wisselkosten worden gerekend. Daarnaast loopt men natuurlijk met grote sommen geld rond, waar niet iedereen zich prettig bij zal voelen.

Een creditcard dan?

Een creditcard is een uitstekend en verstandig alternatief om mee te nemen als back-up. Met een creditcard kan nagenoeg overal worden betaald en bestedingslimieten zijn ook vaak hoger. Bijkomend voordeel is dat aankopen ook vaak verzekerd zijn tegen verlies en/of diefstal. Een absolute meerwaarde dus tijdens de vakantie of op reis. Voorwaarde is wel dat de kaarthouder de bijbehorende pincode weet. Wisselkosten en kosten van geldopname kunnen in sommige gevallen wel hoger liggen dan bij het gebruik van een pinpas.

Welke creditcard kiezen?

Er bestaat een enorme keus uit creditcards. Om de verschillende creditcards en hun belangrijkste kenmerken te vergelijken en zo de juiste kaart te kiezen, kunnen consumenten terecht op www.creditcardvergelijking.nl. Daar vindt men een compleet aanbod en kan men in enkele klikken een creditcard online aanvragen. Ook vindt men er nog meer handige tips.

Optimale combinatie

Een optimale combinatie is dan ook om een creditcard, bankpas en voldoende contant geld mee te nemen. Zo kan men met een gerust hart op reis gaan en zullen onaangename momenten worden voorkomen.