Gebiedsplatform investeert in leefbaarheid Wadden

Het Gebiedsplatform Wadden adviseert positief over tien projecten uit de Waddenregio. Ieder project is erop gericht de leefbaarheid in de regio te vergroten. Vanuit het Iepen Mienskipsfuns wordt aan deze tien projecten EUR 107.115,- subsidie toegekend. In totaal wordt er EUR 246.640,- in het gebied geinvesteerd.

Spelen op een nieuw schoolplein

Het schoolplein van 't Jok (Hoorn, Terschelling) krijgt een grote opknapbeurt. Het plein is verouderd en verzakt waardoor een grondige renovatie nodig is. In het project werken de schooldirecteuren van OBS en CBS 't Jok, de gemeente Terschelling, de schoolteams, leerlingen en ouders samen. Zij hebben besloten een openbaar schoolplein te ontwikkelen met verschillende spelmogelijkheden. Zo komen er voorzingenen voor balspelen, straatspelen, klimmogelijkheden en diverse andere spelletjes. Buiten schooltijd zijn zowel de eilander kinderen als kinderen die op Terschelling vakantie vieren welkom. Door dit initiatief is Hoorn straks een mooi openbaar speelterrein rijker. Speciaal is ook het podium dat op het plein wordt gerealiseerd. Dit kan goed gebruikt worden voor lokale activiteiten van bijvoorbeeld buurtverenigingen. Het project is begroot op EUR 94.200. Hiervoor is een subsidiebedrag van EUR 47.100 aangevraagd.

Derde subsidieronde Iepen Mienskipsfuns

De Provincie Fryslan stelt dit jaar met het Iepen Mienskipsfuns voor heel Fryslan 2,5 miljoen euro beschikbaar. Dit geld is bedoeld om goede ideeen en initiatieven die de leefbaarheid in Fryslan vergroten verder te helpen. In augustus/september start een derde subsidieronde. Dan kunnen weer projectideeen ingediend worden. Belangrijke voorwaarde is dat inwoners gezamenlijk een projectidee indienen en uitvoeren. Houd de website www.streekwurkloket.frl in de gaten of laat u informeren door Streekwerk Friese Waddeneilanden (058-2925812).