Inpassing nieuwe Ring Utrecht in de omgeving

07-07-2015

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de toekomstige Ring Utrecht met aandacht voor alle betrokkenen in te passen in de omgeving. Daarom nemen we de belangen van omwonenden, weggebruikers en andere betrokkenen mee bij het maken van de plannen.

visualisatie inpassing nieuwe ring utrecht: een stukje van de weg met erachter een park en ander groen

Mogelijke inrichting Groene Verbinding

De afgelopen jaren dachten omwonenden en andere belanghebbenden mee tijdens bijeenkomsten, waarin ruimte was voor wensen, zorgen, aandachtspunten en ideeen. De komende tijd gebruiken we de inzichten uit deze bijeenkomsten bij het opstellen van een `landschapsplan'. Welke kwaliteiten hebben de woonwijken en natuurgebieden rondom Ring Utrecht, en hoe kunnen we deze kwaliteiten zo goed mogelijk behouden? In het landschapsplan wordt beschreven hoe de weg wordt ingepast in de bestaande omgeving. In aanloop naar het ontwerptracebesluit vindt nader overleg plaats met belanghebbenden en geinteresseerden. Het definitieve landschapsplan volgt bij het ontwerptracebesluit.

Groene Verbinding

Eerder al werd afgesproken om met de uitvoering van de werkzaamheden aan de A27, aansluitend op het toekomstige landschapsplan, een verbinding aan te leggen tussen de stad Utrecht en het landgoed Amelisweerd: de Groene Verbinding. Dit is een overkapping van de A27 om de stad Utrecht en het landgoed Amelisweerd beter met elkaar te verbinden. Met de Groene Verbinding zal de barriere werking van de A27 tussen de stad en het landgoed Amelisweerd verminderen, door een landschappelijke, groene inrichting van de overkapping richting de stad. Fietsers en wandelaars kunnen het landgoed via de Groene Verbinding bereiken zonder merkbare overlast van de A27.