Aanpassing Ring Utrecht: extra geld voor leefbaarheidsmaatregelen

07-07-2015

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft EUR15 miljoen toegevoegd aan het totale budget van het project Ring Utrecht om de impact op de leefbaarheid zo veel mogelijk te beperken. Deze maatregelen zijn aanvullend op de wettelijk voorziene maatregelen.

Close-up van een geluidsscherm

In 2014 gaf de regio Utrecht een advies aan de minister van Infrastructuur en Milieu over besteding van de aanvullende EUR 15 miljoen. Mede op basis van input van omwonenden is besloten dat het primaat van de besteding bij extra geluidwerende maatregelen moet liggen. Daarnaast wordt gekeken naar verbetering van fietsverbindingen in de regio.

Najaar 2015 is meer bekend over de geluidwerende maatregelen uit het wettelijke pakket. Vanaf dat moment gaan Rijkswaterstaat en de regio kijken welke locaties in aanmerking komen voor de extra maatregelen. Naar verwachting is in de zomer van 2016, tegelijk met het verschijnen van het ontwerptracebesluit, bekend hoe het extra budget voor leefbaarheidsmaatregelen wordt besteed.

Bewoners en belanghebbenden worden betrokken bij het vaststellen van de maatregelen, meer informatie hierover volgt in het najaar.