Only for Men winnaar 2015 in Fashionbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20150707 -- Only for Men is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Fashionbranche. Met een zeer sterke positionering en onderscheidend concept heeft het bedrijf zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een spraakmakende onderneming binnen de mannenmodebranche. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Only for Men. Zij is continu bezig haar belevingsconcept verder uit te breiden en te verbeteren, om zo beter te kunnen concurreren met andere fashionretailers.’

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Only for Men (2002) een voorbeeld van integer ondernemerschap. ‘Only for Men is een van de opmerkelijkste bedrijven op het gebied van mannenmode. Zij onderscheidt zich door de grote kennis en ervaring die in de loop van de jaren is opgebouwd, maar ook dankzij de bijzondere combinaties die zij haar klanten voorschotelt. Bijvoorbeeld door fashion te combineren met een café, een restaurant of andere vormen van entertainment. Ook met voorzieningen die de man faciliteren, zoals parkeergelegenheid voor de deur en de mogelijkheid om je nieuwe broek ter plekke op de juiste lengte te laten maken. Dat er behoefte is aan een dergelijk ‘belevingsconcept’ blijkt wel uit het feit dat het bedrijf sterk groeit, want recentelijk werden in korte tijd vijf nieuwe vestigingen geopend. Only for Men heeft inmiddels 14 vestigingen in Nederland en telt ruim 150 werknemers. Het bedrijf is zeer innovatief ingesteld en durft duidelijk anders te denken dan anderen. Daarnaast wordt veel geïnvesteerd in de vakkundigheid en motivatie van de medewerkers.’

Opmerkelijk onderscheidend vermogen

Als een van de weinige fashionretailers richt Only For Men zich uitsluitend op mannen. Zij wil hen aan zich binden door shoppen te combineren met andere (mannen)activiteiten, en het shoppen zo te veraangenamen en vergemakkelijken. Dit gebeurt op diverse manieren. Zo worden er regelmatig events georganiseerd, en zijn er in een aantal vestigingen ook een restaurant en barber. Verder is de one-stop-shop-gedachte het uitgangspunt en bieden ze naast business- en casual kleding – zowel A-merken als private brands – ook schoenen en accessoires’, stelt Robbert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Only for Men heeft duidelijk de missie om voorop te lopen en investeert dan ook continu in een breed en aantrekkelijk assortiment. Tegelijk besteedt zij veel aandacht aan de vakkundigheid van haar personeel, om op die manier een leidende positie te kunnen vasthouden. Innovatie is het sleutelwoord bij Only for Men, want zij is continu bezig om haar belevingsconcept verder uit te breiden en te verbeteren, en zodoende beter te concurreren met internetwinkels. En dat, terwijl Only for Men zelf ook over een webshop beschikt.

Meer informatie: http://www.onlyformen.nl/

Over de Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

De missie van de Nationale Business Succes Award is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via een open ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.