Maria Louise Jaar: ode aan een sterke vrouw


In 1765 overlijdt Maria Louise van Hessen-Kassel in het Princessehof in Leeuwarden. Maria Louise van Hessen-Kassel, bijgenaamd Marijke Meu, was de moeder van stadhouder Willem IV.

Precies 250 jaar later spreekt haar verhaal nog altijd tot de verbeelding: de jonge weduwe die uitgroeit tot de lieveling van het volk, tot stammoeder van ons koningshuis, zelfs van Europa. Friesland eert het werk en leven van deze bijzondere vrouw. Van historische harddraverij tot reizende
fototentoonstelling, van stadswandeling tot muurkunst. Naast Nassau-stad Leeuwarden zijn Oranjewoud en Ameland (twee geliefde plekken van Maria Louise) een jaar lang decor voor diverse activiteiten.

Ontmoet Maria Louise op Ameland

Op maandag 13 juli vanaf 19.30 uur krijgt u een bijzondere rondleiding door historisch Hollum en heeft u een `ontmoeting' met Maria Louise in museum Sorgdrager. Meer informatie over deelname vindt u op www.marialouise2015.nl.

Reizende fototentoonstelling `23tich'

Maria Louise is 23 jaar als haar man sterft. Ze laat zich niet kennen, neemt de taken van haar man waar en wordt regentes van haar zoon. Zouden 23-jarige vrouwen van nu hetzelfde doen? En hoe ziet hun leven er eigenlijk uit? Acht jonge vrouwen geportretteerd en geinterviewd in hun eigen
omgeving. De foto's zijn in Friesland te zien als reizende fototentoonstelling en als straatexposities. Van 16 juli tot en met 27 augustus is de tentoonstelling op Ameland te bewonderen.

* twitter
* facebook
* linkedin
* googleplus