Gemeente Stadskanaal - Bevolkingsonderzoek borstkanker


RSS

Eind juli start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Stadskanaal. Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis roentgenonderzoek.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek
kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een roentgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Onderzoekswagen

De onderzoekswagen wordt eerst geplaatst in Stadskanaal, op de parkeerstrook achter sporthal De Spont. Eind september wordt de onderzoekswagen verplaatst naar Onstwedde. Tot slot staat de onderzoekswagen vanaf begin oktober in Musselkanaal. Begin november zullen naar verwachting alle clienten
in de gemeente gescreend zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.bevolkingsonderzoeknoord.nl . U kunt ook bellen of mailen met de Bevolkingsonderzoek Noord, 0900 - 20 30 100 of info@bevolkingsonderzoeknoord.nl .