Verslag van de raad - 2 juli 2015


Op 2 juli heeft de gemeenteraad vergaderd. U kunt het volledige verslag vinden op http://lingewaal.raadsinformatie.nl/. De raad heeft de volgende besluiten genomen.

Evaluatie Manifest van Lingewaal


De raad besluit unaniem om kennis te nemen van het evaluatierapport en bijbehorende addendum en errata vast te stellen. Het college krijg opdracht de uitvoeringsagenda te actualiseren.

Beheerplan wegen 2015-2019

De raad besluit unaniem te kiezen voor scenario 2 en de effecten mee te nemen in de Perspectiefnota 2016 en in de programmabegrotingen. De raad besluit ook het budget te verhogen met EUR 351.000 en het Beheerplan wegen 2015-2019 vast te stellen.

Nota Reclamebeleid

De raad besluit unaniem om de conceptnota Reclamebeleid Lingewaal 2015 vrij te geven voor een inspraakprocedure en doet de richtinggevende uitspraak dat de reclamebelasting niet zal worden ingevoerd.

Perspectiefnota 2016


De raad besluit om de Perspectiefnota 2016 aan te merken als richtinggevend document voor de begroting 2016 en de meerjarenramingen 2017-2019. Daarnaast wijst de raad een aantal structurele en incidentele beleidsvoornemens aan die worden opgenomen in de begroting.

Structuurvisie WaalWeelde West


De raad stelt de besluitvorming hierover uit.


Bestemmingsplan `Buiten de Poort'



De raad besluit unaniem in te stemmen met de conceptbeantwoording van de zienswijzen, het bestemmingsplan `Buiten de Poort' vast te stellen en geen exploitatieplan vast te stellen.

Verklaring van geen bedenkingen

De raad besluit het Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro 2015 en Bijlage 1 vast te stellen.


Herstelbesluit gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerreinen


De raad besluit om een herstelbesluit te nemen voor de onderdelen van het raadbesluit van 17 oktober 2013 die door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 1 april 2015 zijn aangegeven.



Visiedocument aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Regio Rijk van Nijmegen en Rivierenland

De raad besluit unaniem dit visiedocument vast te stellen.


Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Lingewaal

De raad besluit unaniem om deze verordening vast te stellen .



Samenwerking op gebied van basismobiliteit

De raad besluit de Samenwerkingsovereenkomst Basismobiliteit 2017-2019 met de Provincie Gelderland aan te gaan. Ook besluit de raad te gaan werken met de negen andere gemeenten uit Rivierenland aan een regionaal vervoersysteem, zoals omschreven in Kadernota Uitgangspunten regionale
samenwerking op gebied van Basismobilliteit. De raad verleent mandaat aan het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Regio Rivierenland .



Klankbordgroep


De raad besluit tot het instellen van een klankbordgroep met als leden de raadsleden mevrouw D. van Zee-van Arendonk en de heer F. Temminck en de griffier van de gemeenteraad de heer H.H. Dame. De klankbordgroep begeleidt de onderzoeksfase naar het best passende scenario voor bestuurlijke
samenwerking tussen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.


Onderhoud voetbalvelden

De raad vraagt het college om een voorstel, ter behandeling in de raadsvergadering van 10 september, over de aanpak en financiering van het groot onderhoud van de voetbalvelden in de gemeente.