Wijziging uitgifte Plastic Heroes zakken


Tot op heden werden de Plastic Heroes zakken voor de inzameling van kunststof in Kapelle verstrekt op vaste uitgiftepunten, bijvoorbeeld in supermarkten of in dorpshuizen. Vanaf heden komt hierin verandering.

Omdat de indruk bestaat dat veel zakken voor andere doeleinden worden gebruikt dan voor het verzamelen en aanleveren van kunststof afval en ook gebruikt worden door burgers van buiten de gemeente, is besloten om het verstrekken op een andere wijze aan te pakken.

Per 1 juli 2015 wordt de uitgifte van de Plastic Heroes zakken verzorgd door de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD). U kunt de zakken in het vervolg bestellen via de klantenservice van de ZRD, via 0900 - 44 33 333 (normaal tarief) of via www.zrd.nl. Binnen een week wordt een set zakken per post
bij u afgeleverd. De ZRD verzorgt deze dienst ook voor de gemeenten Reimerswaal, Tholen en Sluis. De ervaringen zijn goed.

Momenteel is er nog een restant aan Plastic Heroes zakken bij de bestaande uitgiftepunten in Kapelle aanwezig, maar deze worden niet meer aangevuld.