Evidence beest, wat een feest! Ontwikkelingen in evidence based logo..


08 juli 2015
Vereniging

Evidence beest, wat een feest! Ontwikkelingen in evidence based logopedie

Uitnodiging oratie en symposium leerstoel Logopediewetenschap.

Op 7 september 2015 zal Ellen Gerrits haar benoeming tot hoogleraar Logopediewetenschap aanvaarden door hiervoor haar inaugurale rede, getiteld `Van logopedische praktijk naar logopediewetenschap', uit te spreken.

Ter gelegenheid van de inauguratie van Ellen Gerrits vindt die dag het symposium `Evidence beest, wat een feest! Ontwikkelingen in Evidence Based Logopedie' plaats. Dit symposium, voorafgaand aan de oratie, wordt georganiseerd door de NVLF in samenwerking met Universiteit Utrecht en Hogeschool
Utrecht.

Het symposium geeft een dwarsdoorsnede van actueel wetenschappelijk onderzoek naar effecten van logopedische behandeling en de ontwikkelingen die het komende decennium voor een verdere professionalisering zullen zorgen.

Prof. James Law (Newcastle University) en dr. Carole Pound (Bournemouth University) verzorgen de keynote-lezingen over taalstimulering bij kinderen met een vertraagde taalontwikkeling en het belang van samenwerking met de patient in onderzoek naar afasie. Naast deze gevestigde namen krijgen
ook junior logopedie-onderzoekers het podium.

Symposium: 9.00 -15.30 uur
Locatie: Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a, Utrecht
Kosten: EUR 40,- (studenten betalen EUR 20,-), inclusief lunch.
Oratie: 16.15-17.00 uur, aansluitend borrel
Locatie: Academiegebouw Universiteit Utrecht, Domplein 29, Utrecht
De oratie is vrij toegankelijk

Aanmelden
Aanmelden voor de oratie kan tot 28 augustus. Aanmelden voor het symposium kan tot 21 augustus 2015. U kunt zich aanmelden via deze link.