Verlenging inzendtermijn haikuwedstrijd met mooie prijzen in het Bel..


Heb je de inzendtermijn gemist en wil je nog graag meedoen aan de haikuwedstrijd Zin in het Zwin, dat kan! De periode van inzending is verlengd tot woensdag 22 juli.

In september, oktober en november 2015 vindt in de raadskelder van het Belfort te Sluis onder de titel Zin in het Zwin een natuur-, foto- en haikutentoonstelling plaats over het Zwin. Naar aanleiding van deze tentoonstelling wordt een haikuwedstrijd rond hetzelfde thema georganiseerd.
Iedereen kan meedoen en er is een aantal mooie prijzen te winnen.



Zwintentoonstelling

De tentoonstelling Zin in het Zwin in de raadskelder van het Belfort wordt geopend op 12 september en eindigt op 22 november. Zin in het Zwin bestaat uit drie onderdelen: informatie over het nieuwe natuurherstel en -centrum van de Zwinvlakte, landschaps- en natuurfoto's van het Zwin van de
kunstfotografen Oscar van Beest en Hajo Hoffmann uit Oostburg en Hoofdplaat, en haiku's over het Zwin door haikudichters. Zo combineert de tentoonstelling in het Sluise Belfort feitelijke inhoud, kunst en taal rond het thema het Zwin.



Haikuwedstrijd

Naar aanleiding van de Zwinexpositie wordt een boeiende en leuke haikuwedstrijd georganiseerd. Er zijn drie categorieen: a. 6-12-jarigen, b. 13-18-jarigen en c. volwassenen. Iedereen mag een haiku inleveren. De haiku moet te maken hebben met of geinspireerd zijn op het Zwin. Er mag
uitsluitend een nieuwe haiku worden ingeleverd. Deelnemers kunnen hun haiku digitaal of schriftelijk inleveren op het volgende adres:



Gemeente Sluis, t.a.v. A. Willeboordse, Postbus 27, 4500 AA Oostburg of awilleboordse@gemeentesluis.nl onder vermelding van 'haikuwedstrijd'.



De inzending dient voorzien te zijn van: naam, adres, woonplaats, e-mailadres, leeftijd en telefoonnummer. De uiterste inleverdatum is 22 juli 2015.

Er zijn vier prijzen per categorie: 1e prijs: EUR 50,--, 2e prijs: EUR 30,--, 3e prijs: EUR 20,-- en een verrassingsprijs.



De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige Vlaamse/Zeeuws-Vlaamse jury. De prijswinnaars worden eind juli/begin augustus bekendgemaakt. De prijzen worden uitgereikt tijdens de opening van de tentoonstelling Zin in het Zwin op zaterdag 12 september. De prijswinnende haiku's worden
tentoongesteld op dezelfde expositie. Uit de tentoongestelde haiku's mogen de bezoekers een winnaar kiezen. De winnaar van de publieksprijs wordt gelauwerd tijdens de opening van de volgende kunsttentoonstelling in het Belfort.