Gemeente Vlagtwedde - Eerste hulp bij energiebesparen


RSS

De Groninger gemeenten, Milieufederatie Groningen, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, stichting KUUB, architectenbureau KAW, bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie en provincie Groningen hebben samen een digitaal energieloket geopend. Een onafhankelijke startpunt voor alle vragen over
energiebesparing en -opwekking.

Veel woningeigenaren lopen met de gedachte om energiebesparende maatregelen te treffen, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Welke maatregelen lonen in je huis? Hoe zoek je een goede aannemer uit? Hoe kom je aan een energielabel? Hoe vraag je subsidie of een lening aan? Het
energieloket helpt!

Wat is er te halen?

Op de website www.energieloket-groningen.nl/vlagtwedde kunnen woningeigenaren een energiecheck doen, waardoor zij aan de hand van hun jaarrekening snel in beeld krijgen wat mensen in een vergelijkbare woonsituatie kwijt zijn aan hun energierekening.

Andere interessante diensten zijn:

* De zonatlas waarmee de inwoners kunnen zien of het dak geschikt is voor zonnepanelen.
* Informatie over het energielabel, muurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler en duurzame verwarming.
* Een overzicht van deskundige regionale bedrijven, die ingeschakeld kunnen worden bij het realiseren van energiebesparingsmogelijkheden.
* Handige checklisten voor het aanvragen en beoordelen van offertes.
* Informatie over subsidie en de mogelijkheid om aan te melden voor de nieuwsbrief met actuele informatie over subsidies of acties in de buurt.
* Informatie en hulp bij het aanvragen van goedkope financiering voor een (duurzame) verbouwing, installatie of isolatieklus.
* Handige checklisten voor het beoordelen van de werkzaamheden.

Gepubliceerd op: 08 juli 2015