Gratis openbaar vervoer voor 65+ in Zeeuws-Vlaanderen stopt


Het openbaar vervoer voor 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen is per 1 augustus 2015 niet meer gratis.

Connexxion biedt reizigers van 65 jaar en ouder een abonnement aan tegen een gereduceerd tarief. De gebruikers kunnen daarmee tijdens daluren onbeperkt met de bus reizen in heel Zeeland. Gratis openbaar vervoer voor 65-plus (tijdens daluren) werd in 2010 als proef ingevoerd door de gemeenten
in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat het abonnement van Connexxion nu een goed alternatief biedt voor 65-plussers om voordelig te reizen, stoppen de gemeenten na 31 juli met het gratis vervoer. Hieronder treft u informatie aan over het abonnement van Connexxion.



Dal Vrij 65+ Zeeland

Bent u 65 jaar of ouder? Met het Dal Vrij 65+ Zeeland abonnement reist u voordelig en makkelijk met de bus.



Voor wie?

Het Dal Vrij 65+ abonnement is speciaal bedoeld voor reizigers van 65 jaar en ouder. Let op: voor dit abonnement is wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig.



Waar te gebruiken en waar geldig?

U kunt met het Dal Vrij 65+ Zeeland abonnement reizen met de Connexxion bussen in de Provincie Zeeland.



Wanneer te gebruiken?

U kunt met het Dal Vrij 65+ Zeeland abonnement reizen in de daluren: op maandag tot en met vrijdag kunt u na 9 uur de hele dag reizen. In het weekend is het abonnement de hele dag (ook voor 9 uur ) geldig.



Wat kost het?

Het Dal Vrij 65+ Zeeland abonnement is vanaf 1 juli 2015 verkrijgbaar voor het, tijdelijk extra voordelige, tarief van EUR 52,- Hiermee reist u een heel jaar lang. Dit aanbod geldt tot en met 31 oktober 2015; na deze datum kost het abonnement EUR 59,95 per jaar.



Bestellen: hoe werkt het?

Online, via connexxion.nl/shop. U krijgt daarna een e-mail met informatie over wanneer u het abonnement bij een oplaadpunt in de bus of bij u in de buurt op uw OV-chipkaart kunt zetten. Dat gaat heel gemakkelijk en daarna kunt u meteen gaan reizen. Vergeet dan niet om altijd in en uit te
checken!

Heeft u hulp nodig bij het bestellen neem dan contact op met: Connexxion klantenservice: 0900-266 63 99 (tarief: 2,8 ct p/m met starttik van 9,51 ct +uw gebruikelijke telefoonkosten).