Buurtmoestijn in Wijk Geenhoven


Op donderdag 2 juli is in de Wijk Geenhoven de buurtmoestuin geopend door wethouder Tindemans.
De buurtmoestuin is een project dat is opgezet met behulp van Wijkcommissie Geenhoven. Naar aanleiding van een vraag van wijkbewoners bij de Talentenbank werd het initiatief gelanceerd.

Met een club van 5 wijkbewoners werd een ontwerp gemaakt en kon men beginnen. Met een startkapitaal van de Wijkcommissie en de nodige hulp uit de buurt is men begonnen aan de uitwerking van dit plan. Op geheel eigen kracht. Met vele donaties van o.a. gemeente, lokale bedrijven en vele mensen
uit de omgeving, maar ook zeker de vele helpende handjes tijdens NL Doet en met burendag.

Nu een jaar later verrichtte wethouder Tindemans de opening door een bietje te oogsten. Een bietje symbolisch en op z'n Valkenswaards gezegd: "Hoe bietje bij bietje dit project vorm heeft gekregen tot hoe het nu is. Dat dit project er toe bij mag dragen om weer een bietje meer mooie
ontmoetingen tot stand te brengen. Dat iedereen zich uitgenodigd voelt om mee te komen werken en zo weer een bietje gezonder bezig is door in de buitenlucht te bewegen. En bietje bij bietje iedereen uit onze wijk mee mag genieten van de oogst".

Als bekroning is de Doe-subsidie van de provincie toegekend aan de werkgroep buurtmoestuin zodat een mooi tuinhuis nu ook gerealiseerd kan worden.
We danken alle leden van de werkgroep, omwonenden, het rode kruis (op wiens grond de moestuin ligt)en alle mensen die in welke vorm dan ook geholpen hebben voor alle hulp en ondersteuning.

De buurtmoestuin is elke maandagavond voor belangstellenden geopend van 18.30 tot 20.00 uur.
Gelukken 15a te Valkenswaard. We hopen U daar zeker te ontmoeten.