48 aanvragen laatste subsidieronde Regionale Sociale Agenda's


08 juli 2015 - Nieuwsartikel

19 juni sloot de laatste jaarlijkse subsidieronde voor RSA aanvragen. Noord-Hollandse gemeenten hebben dit jaar in totaal 48 aanvragen ingediend.

Gemeenten gebruiken de subsidie om de transformatie van het sociale domein en regionale samenwerking verder vorm te geven en de komende jaren succesvol voort te zetten. Provincie Noord-Holland ondersteunt regio's daar dit jaar voor een laatste keer bij, onder meer op basis van de vierjarige
uitvoeringsregeling subsidie Regionale Sociale Agenda's. Er is in totaal voor 5.7 miljoen aangevraagd, bij een subsidieplafond van 3.6 miljoen.

Recordaantal aanvragen

Sinds 2012 zijn er vanuit de Regionale Sociale Agenda's (RSA's) in totaal ruim 90 regionale en thematische projecten gestart. Dit jaar is een recordaantal nieuwe aanvragen ingediend. Er zijn in 2015 30 regionale aanvragen en 18 bovenregionale projecten ingediend. Daarom is het niet mogelijk
om alle ingediende aanvragen te honoreren en zullen ook kwalitatief goede aanvragen afvallen vanwege het bereiken van het subsidieplafond.

Regionale samenwerking

In 2012 hebben alle acht regio's in Noord-Holland een Regionale Sociale Agenda opgesteld. De RSA's zijn gebaseerd op de Provinciale Sociale Agenda van de provincie Noord-Holland. De thema's zijn: Wet maatschappelijke ondersteuning, Wonen zorg en voorzieningen en Vitaal platteland.

Gehonoreerd?

Uiterlijk 1 oktober horen de gemeenten die tussen 1 mei en 19 juni een aanvraag hebben ingediend of deze wordt gehonoreerd.

Kennisdeling

De voortgang van eerder gestarte projecten is te volgen via het Kenniscentrum Wmo en Wonen. Via de wmowonen-nh.nl blijft u op de hoogte over de lopende projecten en de voortgang.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel