In hoger beroep 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf en 3 jaar rijo..


8 juli 2015 - Ressortsparket

De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft in hoger beroep een celstraf van tien maanden en een rijontzegging van drie jaar geeist tegen een 32-jarige man uit Utrecht voor het veroorzaken van een verkeersongeval in de Cornelis Krusemanstraat in Amsterdam in de nacht van 29 december 2012.

Verdachte had gedronken, ruim drie keer boven de norm, en reed met zijn auto minimaal 20 km harder dan was toegestaan. Hij reed een fietser van achteren aan waardoor deze zwaar gewond op het wegdek terecht kwam. Verdachte reed na de aanrijding door maar kon korte tijd later worden aangehouden.
Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel en botbreuken op. Hij heeft lang moeten revalideren en wordt door het hersenletsel naar verwachting nooit meer de oude.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 6 maanden voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 3 jaar. Het OM stelde hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de opgelegde straf.

De advocaat-generaal vindt dat alleen een onvoorwaardelijke straf recht doet aan de ernst van het feit en de gevolgen daarvan. "Het leven van het slachtoffer is verwoest door het handelen van verdachte die zwaar onder invloed van alcohol in een auto stapte en door zeer onvoorzichtig rijden het
ongeval heeft veroorzaakt. Hij heeft het slachtoffer gewond op straat zien liggen, is in zijn zwaar beschadigde auto gestapt en vervolgens weggereden. De opgelegde straf van de rechtbank doet aan dit alles geen recht. Alleen een onvoorwaardelijke celstraf en rijontzegging is uit oogpunt van
normhandhaving passend en geboden."

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Deel dit op

*