Gemeente knapt Van Teylingenweg op


Geschreven op: 08-07-2015 Gewijzigd op : 08-07-2015

verkeersbord wegwerkzaamheden website.jpg

Volgende week start de gemeente met groot onderhoud aan de Van Teylingenweg in Kamerik. Het gaat om het wegdeel tussen de Beukenlaan en de brug bij De Kanis.

De weg wordt plaatselijk opgevuld en krijgt een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Groot onderhoud

Wethouder Tymon de Weger, beheer openbare ruimte: "De Van Teylingenweg tussen Beukenlaan en de brug bij De Kanis is hard toe aan groot onderhoud. De weg ligt op een slappe ondergrond die gevoelig is voor bodemdaling. Daardoor verzakt de verharding en ontstaan er scheuren en kuilen in de weg.
Na diverse meldingen van bewoners, wijkplatform en het uitvoeren van een weginspectie is besloten de weg dit jaar aan te pakken. De weg wordt daarom bij de scheuren en kuilen opgevuld en krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het groot onderhoud dat nu wordt uitgevoerd is feitelijk een oplapmiddel voor
komende paar jaar. In de tussentijd doet de gemeente onderzoek naar een structurele oplossing voor deze gevolgen van bodemdaling binnen het programma ontwikkeling veengebied."

Tijdelijke afsluiting

De werkzaamheden starten op maandag 13 juli a.s. en duren een week. De weg is dan niet toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer en er gelden omleidingsroutes. Op maandag 13 en dinsdag 14 juli a.s. dagen brengt aannemer KWS meerdere nieuwe asfaltlagen aan op de weg. Van woensdag 15 t/m vrijdag
17 juli a.s. werkt de aannemer aan de aansluiting van de opritten naar woningen. Omwonenden zijn met een brief geinformeerd.

Bodemdaling

De gemeente Woerden ligt voor een groot deel op een dik veen- en kleipakket. Deze ondergrond is zeer gevoelig voor bodemdaling. Wegen worden hierdoor sneller kapot gereden en daardoor moet de gemeente sneller aan de slag moet met onderhoud en renovatie in de openbare ruimte.

Bodemdaling in het veengebied is probleem dat ook regionaal en landelijk speelt. De gemeente Woerden startte in 2014 het programma ontwikkeling veengebied. Een structurele aanpak van de bodemdalingsproblematiek in het veengebied. Een breed maatschappelijk vraagstuk dat de gemeente Woerden
samen met andere overheden, ondernemers en inwoners oppakt.