Burgemeester Bruinsma verwelkomt twee nieuwe Nederlanders


Op maandag 6 juli 2015 werd voor de eerste keer in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Burgemeester Bruinsma reikte aan twee inwoners de Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap uit.

Tijdens de naturalisatieceremonie van 6 juli werden twee nieuwe Nederlanders door burgemeester Bruinsma welkom geheten. Het gaat om de heer I.S. Anthoy (Bergambacht) en de heer Y. Lamaiz (Schoonhoven).

Beide heren ontvingen uit handen van de burgemeester naast de eerder genoemde "Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap" nog een aantal geschenken. Zo kregen zij een jaarabonnement voor de bibliotheek en een Nederlandse vlag met toebehoren.

Proces

De naturalisatieceremonie is een officieel onderdeel van het naturalisatie- en optieproces. Tijdens deze ceremonie legt de toekomstige Nederlander de verklaring van verbondenheid met Nederland af waarna de "Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap" wordt uitgereikt. De ceremonie is
een bevestiging van het feit dat de nieuwe staatsburger met zijn naturalisatie alle rechten en plichten verwerft en aanvaardt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden.