Waarover buigt gemeenteraad zich na het zomerreces?


8 juli 2015

De gemeenteraad stelt onder andere kaders vast en controleert het dagelijks bestuur, het college van burgemeester en wethouders. Om dit op een goede en gestructureerde manier te kunnen doen is het belangrijk dat college en gemeenteraad van elkaar weten welke grote onderwerpen wanneer om
bespreking of besluitvorming vragen. Vandaar dat in samenspraak tussen raad, college en ambtelijke organisatie een Lange Termijn Agenda (LTA) is ontwikkeld.

Op woensdag 1 juli 2015 is er weer een nieuwe actuele versie van de LTA beschikbaar gekomen. Deze kunt u raadplegen op de speciale raadswebsite http://raad.brummen.nl onder de rubriek `vergaderingen'. De agen-da richt zich vooral op de planning voor het komende najaar van 2015 en het jaar
2016.

Opbouw LTA

De geplande activiteiten en onderwerpen in de LTA zijn onderverdeeld op basis van de systematiek van de programmabegroting van de gemeente Brummen. Deze kent op dit moment zes programma's. De Lange Ter-mijn Agenda moet de gemeenteraad (en uiteraard ook burgers en andere belanghebbenden)
inzicht geven in de voortgang en planning van de grotere onderwerpen waarover de gemeenteraad zich de komende tijd gaat buigen.

Maandelijks wordt de agenda door het presidium van de raad besproken. Voor meer informatie over de agenda kunt u contact opnemen met de griffie van de raad. Dit kan via mailadres griffie@remove-this.brummen.nl of het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.