Nieuwbouw voor bio-technologie YES!Delft


Op de campus van de TU Delft is dinsdag 7 juli 2015 het officiele startsein gegeven voor de nieuwbouw bij YES!Delft van kantoren en specialistische laboratoriumruimte voor startende bedrijven in de bio-technologie.

Op de bouwlocatie waren zo'n 50 betrokkenen aanwezig en verrichtten bestuurders van TU, provincie Zuid-Holland en Delft een symbolische starthandeling. De nieuwbouw kost EUR11,4 miljoen, waaraan de provincie EUR2,1 miljoen heeft bijgedragen, deels met co-financiering uit Brussel
(EFRO-subsidie).

Economische Agenda Zuidvleugel

YES!Delft met bio-faciliteiten wordt door de TU Delft gerealiseerd samen met de gemeente Delft en de provincie Zuid Holland. Het is een van de projecten uit het investeringsprogramma Economische Agenda Zuidvleugel. Het huidige succes van YES!Delft en de behoefte aan laboratoriumruimte voor
techno-starters in de regio waren aanleiding voor de TU Delft om de capaciteit uit te breiden met een nieuw pand. Het gebouw, waar ook een zogeheten shared facility lab komt, draagt bij aan het behoud van innovatieve starters en groeiende technische bedrijven in de regio.

Speerpunten

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economie): "Daarnaast helpt deze nieuwbouw de biobased economy in Zuid-Holland verder op weg. En dat is goed want vergroening en verduurzaming van de chemie is een van de speerpunten van de provincie Zuid-Holland."