Donderdag Meppeldag


Alle donderdagen van 6 juli tot en met 13 augustus staan in het teken van het evenement Donderdag Meppeldag. De wekelijkse markt wordt in verband hiermee verplaatst naar de Grote Oever en niet alle straten en parkeerterreinen zijn volledig bereikbaar.

Groenmarkt & Prinsenplein autovrij

Op de donderdagen van 9 juli t/m 13 augustus zijn de Kromme Elleboog, Marktstraat vanaf de kruising Vledderstraat, Prinsengracht en Prinsenplein in Meppel afgesloten voor alle verkeer. Parkeren is niet mogelijk. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

Markt verplaatst

De donderdagmarkt wordt gehouden op de Grote Oever en de Kleine Oever in Meppel. De Grote Oever en de Kleine Oever zijn daarom 6 donderdagen van 5.00-15.00 uur gesloten voor alle verkeer. Parkeren op het Hoogetin is niet mogelijk.

Parkeren

Bezoekers van Donderdag Meppeldag kunnen gratis gebruik maken van parkeerruimte in Bedrijvenpark Blankenstein. De parkeerterreinen Havenstraat en Kromme Elleboog zijn vanaf Meppel Zuid bereikbaar.

Veilig & gezellig: geen glas

Tijdens Donderdag Meppeldagen is het verboden drank in glas mee het centrum in te nemen. Het is niet toegestaan flessen en glazen mee te nemen. Hiervoor kunt u bekeurd worden. De horeca schenkt tijdens Donderdag Meppeldagen vanaf 18.00 uur in plastic. Dit helpt de feestelijke dagen zo veilig
mogelijk te doen verlopen. Ook bezoekers van de Donderdag Meppeldagen kunnen hier hun bijdrage aan leveren.