Inzameling huishoudelijk afval verandert


Als gevolg van de herindeling wordt huishoudelijk afval op dit moment niet in de hele gemeente op dezelfde manier ingezameld. Dat is geen gewenste situatie en daarom wordt het beleid binnenkort `geharmoniseerd'. Voordat het nieuwe beleid wordt vastgesteld ligt het de komende 8 weken ter inzage
in het gemeentehuis en via www.officielebekendmakingen.nl en kunt u tot en met 2 september officieel een reactie indienen.

Het voornemen

De gemeente wil het afval efficient inzamelen en tegelijkertijd hergebruik van materialen stimuleren. Dat wil zij gaan doen door `omgekeerd' in te gaan zamelen.

Omgekeerd inzamelen houdt in dat u drie minicontainers krijgt: een minicontainer voor gft, een voor kunststof, blik en drankkartons en een voor oud papier en karton. Dit zijn in principe dezelfde minicontainers die u nu voor het huishoudelijk gft-afval gebruikt. Deze worden periodiek geleegd.
Uw huishoudelijk restafval kunt u in een gewone vuilniszak verzamelen en wegbrengen naar ondergrondse verzamelcontainers die op diverse locaties in de dorpskernen geplaatst worden. Deze ondergrondse containers kunt u alleen openen met uw afvalpas.

Reageren

Wilt u de stukken inzien? Ga dan naar www.officielebekendmakingen.nl en zoek naar het gemeenteblad van 07-07-2015. U kunt de stukken eventueel ook in het gemeentehuis inzien. Maakt u daarvoor een afspraak met de heer G. Wagelmans, telefoonnummer 024 - 30 13 567.

Binnenkort organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten over dit plan. Waar en wanneer deze worden georganiseerd is nog niet duidelijk. Houdt u de gemeentepagina daarvoor in de gaten. Tijdens deze bijeenkomsten heeft u de mogelijkheid om mondeling een reactie te geven. Van de bijeenkomsten
worden inspraakverslagen gemaakt.

Een schriftelijke reactie kunt sturen naar de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een inspraakreactie in te dienen.