Familiepret in de lente 20.04.2011


20.04.2011
Zuiderzeemuseum vol activiteiten

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geeft een bijzondere invulling aan de lente. In april, mei en juni is er voor het hele gezin van alles te doen onder de naam Lentepret. Een speciale pretplattegrond wijst jong en oud alle activiteiten tijdens Pasen, de meivakantie, Moeder- of Vaderdag en alle
weekenden.

De pretplattegrond wordt bij de entree meegegeven en bevat naast een uitgebreid overzicht van de activiteiten veel leuke spelletjes en puzzels. Een volledig overzicht van de Lentepret-activiteiten staat ook op www.zuiderzeemuseum.nl.

Paaseieren zoeken
Met Pasen heeft de paashaas door het hele buitenmuseum paaseieren voor de kinderen verstopt. Zodra die gevonden zijn, kunnen knutselkampioenen een paasklomp maken. Families die de paasspeurtocht goed hebben volbracht, ontvangen een kleine verrassing bij het informatiecentrum.

Maak een cadeau voor pa of ma
Tijdens de meivakantie en op Moeder- en Vaderdag kunnen kinderen op allerlei plekken in het museum een cadeau voor hun vader of moeder maken, zoals een hartjeszeepje in het knutselatelier of een foto in de fotosalon met een mooi versierde lijst eromheen.

En verder
In alle weekenden en schoolvakanties biedt het Zuiderzeemuseum vaste activiteiten. Bezoekers leren net als kinderen uit 1930 met een kroontjespen schrijven of maken een aardrijkskundeles van toen mee. Ook kunnen kinderen zich verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een buitenmuseum en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig
presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nl
............................................................................................................................................................
Noot voor de redactie,