Zuiderzeestoel uitgereikt aan prijswinnares 10.05.2012


10.05.2012

Vanmiddag ontving mevrouw Van Groesen uit Zoetermeer een Zuiderzeestoel uit handen van Stephan Warnik, algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Zij won de designstoel, ontworpen door kunstenaar Richard Hutten, na deelname aan de online prijsvraag Upload je lievelingsstoel. De
prijsvraag was verbonden aan de tentoonstelling Richard Hutten - Bezeten van stoelen, die onlangs afliep.

Het museum ontving veel mooie, bijzondere en grappige foto's. Mevrouw Van Groesen stuurde een foto in van haar kleinkinderen op een bijna 100-jarige rookstoel. Zij won, omdat de designstoel van Richard Hutten een moderne tegenhanger van deze historische rookstoel bleek. De naam van de winnares
is op de rug van de stoel gekalligrafeerd. Dit was ten tijde van de Zuiderzee een goed gebruik bij stoelen van welgestelde kerkgangers.

Zelf zien
De Zuiderzeestoel van Richard Hutten is tot en met zondag 28 oktober 2012 te zien in de kapel van het buitenmuseum als onderdeel van de designroute Van ambacht tot abstractie. Hutten ontwierp het meubel in opdracht van het Zuiderzeemuseum. De stoel is te koop bij NgispeN.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen
bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het museum uit tot Het leukste uitje van Noord-Holland.

- Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Foto: Frank Bedijs

download high res foto

- Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Foto: Frank Bedijs

download high res foto

- Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Prijsuitreiking Zuiderzeestoel

Foto: Frank Bedijs

download high res foto

Met het downloaden van dit hi res fotomateriaal gaat u akkoord met het vermelden van de credits; de naam van het project, de kunstenaar en de fotograaf.

afbeelding afbeelding afbeelding
BankGiroLoterij

* contact
* colofon
* disclaimer