Maritiem weekend in Zuiderzeemuseum 03.09.2009


03.09.2009
Historische schepen staan centraal tijdens het jaarlijkse Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op 15 en 16 augustus bruist het in het museumpark de hele dag van de scheepsactiviteiten.

De Markerhaven ligt, nog meer dan normaal, vol met botters en boeiers. De Blazer TX11 komt zelfs speciaal voor dit evenement even terug vanuit Friesland naar Enkhuizen. Bezoekers kunnen op de TX11 en andere schepen meevaren, terwijl de schippers en hun maten demonstraties geven van diverse
visserijtechnieken. Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en tonen vrijwilligers hoe netten vroeger werden gemaakt, geconserveerd en gerepareerd.

Muzikale omlijsting
Vanzelfsprekend mag tijdens dit weekend zeemansmuziek niet ontbreken. Op zaterdag brengen het zeemanskoor De Enkhuizer Sjappetouwtjes en het shantykoor Tussen Wal en Schip hun liederen ten gehore. Op zondag kan men genieten van het shantykoor De Kaapstander en volksmuziekgezelschap Scric der
zee. De optredens in het museumpark vinden plaats tussen 11.30 en 17.00 uur waarbij ieder zangkoor vier keer een half uur optreedt.

Voor kinderen
Kinderen kunnen met officiele klompbootjes meedoen aan wedstrijdjes 'klompkesilen'. De winnaar van iedere race krijgt een verrassing.

Overige activiteiten
Daarnaast kunnen kinderen kiezen uit tal van andere activiteiten zoals knutselen bij Knutsel & Co, het VIS museum door kinderen bezoeken of een ouderwetse schrijfles krijgen met een kroontjespen. Tevens zijn op diverse plekken in het park ambachtslieden te bewonderen die bezig zijn met hun
dagelijks werk: beroepen die tegenwoordig niet meer bestaan of in de vorige eeuw radicaal zijn veranderd zoals touwslaan en zeilmaker.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.
Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum.nl

Met het downloaden van dit hi res fotomateriaal gaat u akkoord met het vermelden van de credits; de naam van het project, de kunstenaar en de fotograaf.

BankGiroLoterij

* contact
* colofon
* disclaimer