's Avonds sfeervol schaatsen op de ijsbaan van het Zuiderzeemuseum 2..


22.01.2009

2008/58

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen stelt zijn ijsbaan ook 's avonds open. Kom genieten van de prachtig verlichte ijsbaan, met sfeervolle muziek op de achtergrond en de traditionele koek & zopie.

De riante ijsbaan van 300 vierkante meter nodigt jong en oud uit tot zwieren en zwaaien. Friese doorlopers liggen gratis klaar om de winterse traditie in stijl te beleven. De koek & zopie-tent serveert speculaas, warme chocolademelk, gluehwein en erwtensoep en tussen kerst en oud en nieuw
oliebollen.
De avondopenstelling loopt van 27 tot en met 30 december 2008 en van 2 tot 3 januari 2009 van 18.30 tot 21.00 uur. Bezoekers die liever bij daglicht hun schaatsslagbewegingen oefenen, zijn tot en met zondag 4 januari dagelijks welkom tussen 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de avondopenstelling is
het museumpark toegankelijk via de dienstingang aan de Kooizandweg. Hier kunt u tevens parkeren. De kaartjes zijn te koop bij de schaatsverhuur.

Charles Dickens
Wilt u echt helemaal ondergedompeld worden in de kerstsfeer? Kom dan op zondag 21 december van 12.00 tot 14.00 uur naar het museumpark. Dan brengt het mannenkwartet Hale Bopp Four echte christmas carols ten gehore, geheel in Charles Dickens-stijl.

Museumpark
In deze feestelijke periode zijn dagelijks diverse pandjes open in het museumpark, zoals het schooltje, het postkantoor en de slagerij. U kunt ook onderdelen van de kunstroute bekijken, zoals de hedendaagse Delfts blauwe ontwerpen van Hugo Kaagman, de ode van Studio Job aan het boerenleven en
het Paviljoen Van Lieshout. Deze openstelling loopt tot en met zondag 4 januari. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het museumpark gesloten.

Tarieven
De toegang tot het museumpark inclusief de ijsbaan kost 5 euro per persoon. Voor schaatsfanaten is een 10-rittenkaart van 20 euro beschikbaar. Deze prijzen zijn exclusief de toegang tot de tentoonstellingen in het museum. Friese doorlopers zijn gratis beschikbaar en voorhanden zo lang de
voorraad strekt. Het Zuiderzeemuseum verhuurt ijshockeyschaatsen voor 2,50 euro per paar. Noren zijn niet toegestaan. Het dragen van handschoenen is verplicht.

Met het downloaden van dit hi res fotomateriaal gaat u akkoord met het vermelden van de credits; de naam van het project, de kunstenaar en de fotograaf.

BankGiroLoterij

* contact
* colofon
* disclaimer