Michael Huyser vertrekt bij Zuiderzeemuseum 31.03.2011


31.03.2011
Michael Huyser verlaat eind mei 2011 het Zuiderzeemuseum. Hij is sinds april 2009 algemeen directeur. De raad van toezicht heeft Kris Callens, hoofd Collecties & Presentaties, aangesteld als waarnemend algemeen directeur.

Per 1 juni 2011 wordt Huyser verantwoordelijk voor het Manarat Saadiyat, de nieuwe kunsthal met onder andere 15.000 m^2 tentoonstellingsruimte in het Saadiyat Cultural District van Abu Dhabi.

Callens (1973) is als hoofd Collecties & Presentaties binnen het Zuiderzeemuseum de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de beleidsontwikkeling van het museum.

De raad van toezicht is een zorgvuldige selectieprocedure gestart voor de benoeming van de nieuwe algemeen directeur. Intern gekwalificeerde kandidaten zullen worden meegenomen in deze procedure.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een buitenmuseum en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig
presentaties in binnen- en buitenland. Het museum heeft 130 medewerkers en 138 vrijwilligers. In 2010 kwamen er 221.468 bezoekers naar het Zuiderzeemuseum. www.zuiderzeemuseum.nl
............................................................................................................................................................
Noot voor de redactie,