Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Symbolische Sleutelo..


Na maanden van voorbereiding door het nieuwe bestuur komt de heropening van het Cultuurcentrum snel dichterbij. De gemeenteraad heeft op 7 juli 2015 besloten een investeringskrediet van EUR 150.000,- te verstrekken. De dag erna gaf wethouder Nicole Lemlijn symbolisch de sleutel aan Tony Boer,
voorzitter van de nieuwe exploiterende stichting. Later deze week wordt ook de huurovereenkomst voor het Cultuurcentrum tussen de Stichting Cultuurhuis Deurne en de gemeente Deurne getekend.

Verbouwing

Het krediet van EUR150.000, - is onder andere nodig om een verbouwing van het Cultuurcentrum te realiseren. Deze verbouwing zorgt er voor dat het pand aan de hedendaagse eisen voldoet en maakt medegebruik door partijen als de bibliotheek, de VVV en de lokale omroep DMG mogelijk. In september
wordt er hard gewerkt aan de verbouwing.

Stichting Cultuurhuis

Stichting Cultuurhuis Deurne is de naam van de stichting die het Cultuurcentrum van de gemeente zal huren en de exploitatie op zich neemt. De Nacht van het Witte Doek op 28 augustus is het eerste evenement. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart.

Voorstellingen

Na 28 augustus zijn er al diverse activiteiten en voorstellingen. Daarnaast wordt er aan de nieuwe programmering gewerkt. Houd de website in de gaten voor het actuele programma. In januari 2016 is de officiele opening van het vernieuwde Cultuurcentrum gepland. U wordt op de hoogte gehouden!