Van Oudhollands tot design en gluehwein 09.12.2009


09.12.2009
Eerste kerstfair in het Zuiderzeemuseum

Wilt u alvast in de kerststemming komen? Bezoek dan op 19 en 20 december gratis de gezellige kerstmarkt in het museumpark van het Zuiderzeemuseum. Het authentieke kerkje en de oude stadsgracht lenen zich perfect voor een echte Oudhollandse sfeer. Maar ook hedendaags design is vertegenwoordigd.
Dat alles onder het genot van een gratis glas gluehwein.

Voor de eerste keer in zijn bestaan organiseert het Zuiderzeemuseum een kerstfair in het museumpark. De feestelijk verlichte stadskern en de kerstboom in de kapel maken de kerstambiance compleet. Rondom de kerk en langs de oude stadsgracht verkopen ruim dertig marktlieden hun producten, zoals
woonaccessoires, keramiek, sieraden en kinderkleding. Onder het genot van een gratis glas gluehwein (tussen 16.30 en 17.30 uur) geniet de bezoeker van live kerstmuziek.

Stamppotbuffet
Het museumrestaurant het Amsterdamse Huis biedt vanaf 16.00 uur een winters stamppotbuffet tegen een schappelijke prijs. Krijgt u niet genoeg van de karakteristiek verlichte avondsfeer? Bezoek dan aansluitend de lichtjesavond in de binnenstad van Enkhuizen.

Entree
Iedereen is welkom van 14.00 uur tot 21.00 uur. Het museumpark is toegankelijk via de dienstingang aan de Kooizandweg (voetgangers en fietsers) of via de stadsingang aan de Wierdijk (tot 17.00 uur). Parkeren kan bij het NS-station Enkhuizen. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om niet met
de auto te komen. Voor actuele informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website www.zuiderzeemuseum.nl.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.
Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht.

Met het downloaden van dit hi res fotomateriaal gaat u akkoord met het vermelden van de credits; de naam van het project, de kunstenaar en de fotograaf.

BankGiroLoterij

* contact
* colofon
* disclaimer