Nieuwe uitdaging directeur Zuiderzeemuseum 09.04.2009


09.04.2009

2008/47

Erik Schilp, algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, wordt per 1 oktober 2008 benoemd tot algemeen directeur van het nieuwe Nationaal Historisch Museum in Arnhem.

Erik Schilp zal zijn nieuwe functie in deeltijd beginnen om tevens zijn positie bij het Zuiderzeemuseum tot 1 april 2009 te kunnen blijven vervullen. Dit om de ingezette beleidswijzigingen goed en zorgvuldig te implementeren en over te dragen. Het Zuiderzeemuseum ziet Erik Schilp met spijt
vertrekken, maar is vooral trots dat "zijn" directeur deze voor Nederland zo belangrijke nieuwe en spannende positie heeft verkregen. De Raad van Toezicht van het Zuiderzeemuseum is begonnen met de werving van een nieuwe directeur die het ingezette beleid kan continueren.

Onder de leiding van Schilp is het jaarlijkse bezoekersaantal van het Zuiderzeemuseum met meer dan 60.000 toegenomen. De algemene bezoekerswaardering groeide tot 8,4*. Hij heeft het museum internationaal op de kaart gezet en meer dan vijf miljoen euro aan extra financiering binnengehaald. Er
is voor een miljoen euro aan nieuwe collectie aangekocht, waaronder veel hedendaagse kunst en design, mode, fotografie en beeldende kunst, maar tevens traditionele collectie en schepen.

Biografie Erik Schilp
Erik Schilp (1967) is cultureel ondernemer. Hij begon zijn carriere in Londen bij het Amerikaanse Strategic Decisions Group. Na een aantal jaren als senior marketing manager richtte hij eigen bedrijven op in de Engelse theater- en filmindustrie. Ook begon hij zijn eigen marketingbureau.
Vervolgens zette hij in Barcelona een aantal restaurants en art spaces op. Na zijn terugkeer naar Nederland in 2003 werd hij directeur van het Diaghilev Festival in Groningen en werkte hij als consultant voor het Muziektheater in Amsterdam. Sinds 2006 is hij directeur van het Zuiderzeemuseum
waar hij een ingrijpende reorganisatie en museale vernieuwing met succes heeft doorgevoerd.

*Museummonitor 2008

Met het downloaden van dit hi res fotomateriaal gaat u akkoord met het vermelden van de credits; de naam van het project, de kunstenaar en de fotograaf.

BankGiroLoterij

* contact
* colofon
* disclaimer