Koning opent zuivelfabrieken Royal A-ware en Fonterra

5 juni 2015 - Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 8 juli 2015 de kaasmakerij van Royal A-ware en de ingredientenfabriek van Fonterra in Heerenveen.

Het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. Het kaasbedrijf produceert jaarlijks 80.000 tot 100.000 ton kaas. De wei die hierbij vrijkomt wordt door Fonterra, in de naastgelegen ingredientenfabriek, verwerkt tot ingredienten voor voeding voor baby's, senioren en sporters.

De fabrieken zijn duurzaam gebouwd en ingericht. Hierdoor kan het verbruik van energie en water worden geminimaliseerd. Daarnaast zijn de daken van de fabrieken voorzien van zonnepanelen waardoor een deel van de benodigde energie voor de fabrieken zelf kan worden opgewekt.

Om de kennis en ervaringen op het gebied van zuivelverwerking van Royal A-ware en Fonterra te kunnen delen, hebben de bedrijven het initiatief genomen om een voormalige nabijgelegen praktijkschool door te ontwikkelen tot een platform voor kennisdeling en innovatie in de zuivel, de Dairy Academy Oenkerk genaamd.

RVD, nr. 204