Tweede Sterrenfonds zomerfeest voor 2000 gasten een succes


Frans Bauer "brievenbus" voor VOF De Kunst bij ernstig zieke kinderen

Rhenen, 20150709 -- Zo'n 2.000 gasten, ernstig zieke kinderen uit heel Nederland samen met het gezin, zagen tijdens het Sterrenfonds Zomerfeest hoe Frans Bauer optrad als brievenbus tijdens het optreden van VOF De Kunst. Op het terrein van de Rijnweek in Rhenen trad niet alleen VOF De Kunst op, ook boyband Stad & Land, De Havenzangers 2.0, Jelle B en Wolter Kroes zorgden voor een muzikaal feest voor deze speciale gasten. Tijdens de optredens werden jong en oud vermaakt met Oudhollands spelletjesdorp, schmink, ballonnenclowns en Magic foto.

Ook de gehele catering, inclusief alle diëten, werd de gasten aangeboden. Van suikerspin tot appels, van friet tot Chocomel, alles voor een waar feest was aanwezig. De kinderen zijn uitgenodigd via het Sophia- (Rotterdam), Wilhelmina- (Utrecht) en Amalia Kinderziekenhuis (Nijmegen) en door diverse patiëntenverenigingen. Het programma werd gepresenteerd door Sterrenfonds Ambassadeur Antje Monteiro.

"Ik wil laten weten dat ik het grandioos vond. Wat een enthousiaste groep mensen die er staat!! Ondanks de regen was het enthousiasme en vriendelijkheid erg voelbaar!"

Frans Bauer: "Vandaag kind met de kinderen"

Het Sterrenfonds Zomerfeest geeft ernstig zieke kinderen een uniek verhaal om aan hun vriendjes te vertellen, over te mailen of te sms'en en te gebruiken op Facebook, Twitter en Snapchat. Zodat ze weer even echt bij hun vrienden horen en wat meer te vertellen hebben dan over ziekte en ziekenhuisbezoeken. Frans Bauer: "Kinderen belanden soms door het leven zelf in een situatie die niet goed is. Je wilt graag dat ieder kind gelijk is, dat ieder kind gelukkig is en dat ieder kind dingen meemaakt die het leven mooi maken. Daar draagt het Sterrenfonds door een dag als vandaag aan bij. En dat doen we met alle andere projecten die we door heel het land steunen. Voor zieke kinderen, kinderen in armoede of kinderen die om wat voor reden dan ook niet voluit kind zijn. Vandaag ben ik meer op de achtergrond om tussen de kinderen te zijn. Je ziet ze genieten. Er was er net een die mij geen kusje wilde geven. Die heb ik nog niet te pakken gekregen, maar die ga ik zo vangen." Wolter Kroes sluit zich daarbij aan: "Het weer is slecht. Je ziet hier kinderen van wie je weet dat ze ziek zijn. Maar zie je ze stralen? Ik word zelf blij van al hun vrolijke gezichten. Als wij met onze bekende koppen dit kunnen betekenen, dan moeten we dat gewoon doen!"

Kinderen actief tijdens het programma: Frans wordt "brievenbus"

Sterrenfondsambassadeurs Antje Monteiro, John Beerens en Frans Bauer verwelkomden drie kinderen op het podium voor de officiële opening: Dion, Ruben en Thijme hadden voor het Sterrenfonds de meeste mobieltjes en inktcartridges ingezameld. VOF De Kunst maakte vervolgens dankbaar gebruik van het acteertalent van Frans Bauer door hem tot "brievenbus" te benoemen. Vol overgave bezorgden allerlei kinderen hun "post" in de mond van Frans om het welbekende liedje te ondersteunen. Boyband Stad en Land kreeg alle kinderen enthousiast en was onder de indruk van de warme ontvangst. Waarna de Havenzangers 2.0 de polonaise op het podium begonnen. Nadat Frans Bauer en John Beerens vol overgave de loterij hadden verzorgd, was het verbazingwekkend te zien dat vrijwel iedereen alle oude hits van VOF De Kunst nog letterlijk kon meezingen. Jelle B zorgde vervolgens voor een heus feestje door zoveel mogelijk kinderen op het podium te halen om met hem mee te doen. Wolter Kroes kon nog net op tijd van de tribune worden teruggehaald om een spetterend eind van de middag te verzorgen. Hij genoot net zo hard als de kinderen zelf.

Naast de muziek konden de kinderen nog veel meer beleven: er waren straatartiesten en ballonnenclowns, schminkers en een Magic Foto waar het gezin op het podium van de Rijnweek werd gemonteerd als heuse sterren. Suikerspinnen, stroopwafels, friet, bitterballen, ijsjes en alles waar kinderen maar blij van worden maakten het vervolgens helemaal af! Zo'n 70 vrijwilligers van het Radboudumc zorgden ervoor dat alle kinderen er bij hoorden en niemand werd geconfronteerd met welke beperking dan ook.

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 047 25 78 146.





Sterrenfonds