Risico op natuurbrand blijft, wel terug naar Code Geel


Risico op natuurbrand blijft, wel terug naar Code GeelRSS

In verband met de droogte in de natuur was vanaf 3 juli 'Code Oranje' in Overijssel van kracht. Dit betekent dat in de regio's Twente en IJsselland een verhoogd risico op natuurbrand was. Met ingang van 6 juli is Code Oranje voor Overijssel ingetrokken en is Code Geel van kracht.

De kans op natuurbrand is nog wel aanwezig is en de brandweer wijst gebruikers van natuurgebieden op hun verantwoordelijkheid. Hen wordt gevraagd geen risico's te nemen.

Bij 'Code Oranje' kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Er mogen dus geen takken, landbouwafval en dergelijke verbrand worden. Vanaf 6 juli is Code Geel van kracht en mag er weer gebruik worden gemaakt van de verleende stookontheffingen.

Brandweer blijft alert

De brandweer blijft extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht. Vanaf 6 juli geldt Code Geel en zal er geen luchtsurveillance meer plaatsvinden. Meer informatie over Code Geel en natuurbrand staat op www.natuurbrandrisico.nl.