Vijftig extra oplaadpalen in Haarlemmermeer


9 juli 2015

Heijmans en Nuon hebben van de gemeente Haarlemmermeer de opdracht gekregen om dit jaar vijftig extra openbare oplaadpalen voor elektrische auto's te plaatsen in de gemeente. Elke oplaadpaal heeft twee aansluitingen om op te laden.

De samenwerking tussen Heijmans, Nuon en de gemeente Haarlemmermeer begon in 2013 en sindsdien zijn er 10 oplaadpunten gerealiseerd waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Omdat er steeds meer auto's met een stekker rondrijden in Haarlemmermeer, is het nodig om het netwerk fors uit te
breiden. Heijmans en Nuon zijn gezamenlijk een van de grootste spelers op de markt voor het leveren en plaatsten van oplaadpunten. Op dit moment worden er zo'n 15 oplaadpunten per week geplaatst.

Regio Amsterdam

Heijmans en Nuon plaatsen openbare oplaadpunten in Amsterdam en 36 gemeenten in de regio rondom Amsterdam. Met 1100 openbare oplaadpunten en meer dan 25.000 laadsessies per maand wordt het openbare oplaadnetwerk intensiever gebruikt dan oorspronkelijk verwacht. Hierdoor komt het steeds vaker
voor dat een elektrisch rijder voor een bezet oplaadpunt staat. Via de gratis Laadpunten App kan de elektrisch rijder zien of oplaadpunten vrij zijn en berichten ontvangen wanneer ze weer vrij komen.

Nederland is wereldwijd een van de koplopers als het gaat om het gebruik van elektrische auto's. Er rijden al zo'n 55.000 auto's rond met een stekker. Voldoende openbare oplaadpunten in stedelijke gebieden zijn noodzakelijk voor de verdere groei van elektrisch rijden in Nederland.

Meer informatie

Rik Hammer

Communicatiemanager

* rhammer@heijmans.nl
* @Hammerre78
* Bekijk mijn profiel
* +31 (0)6 295 748 01

Bas Prins

Projectmanager

* sprins@heijmans.nl
* Bekijk mijn profiel
* +31 (0)6 205 978 40

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

2 keer gedeeld

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

Meer Heijmans

Groeiende vraag naar oplaadpunten
Nieuws

Heijmans plaatst eerste oplaadpunten in Metropoolregio Amsterdam

19 maart 2014
Bekijk dit bericht
Groei van 50 oplaadpunten per maand
Nieuws

Amsterdam verlengt samenwerking oplaadpunten

17 april 2014
Bekijk dit bericht
Parkeren en opladen tegelijk
Nieuws

Nieuw parkeerautomaat laadt elektrische auto op

27 maart 2014
Bekijk dit bericht
110% betrouwbaarheid

Datacenters

110% betrouwbaarheid
Bekijk deze pagina